IT-audit

IT-systemen worden ingezet om bedrijfsprocessen te ondersteunen, informatiestromen te verwerken, de administratie te organiseren en ook maatregelen van interne controle zijn veelal in IT-systemen opgenomen. Logischerwijs zijn IT-systemen een object van onderzoek bij de accountantscontrole. Als u wilt kunnen vertrouwen op uw informatievoorziening dan moet u ook kunnen vertrouwen op uw IT-systeem. En daar richt de IT-audit zich op.

Gespecialiseerde IT-audit 

Het uitvoeren van IT-auditwerkzaamheden vereist specialistische kennis en ervaring met IT-systemen. Mazars beschikt over een expertise cluster waarin gekwalificeerde IT-auditors (Register EDP-Auditor), werkzaam zijn die onder andere ten behoeve van de accountscontrole IT-audits uitvoeren. Deze auditors zijn ingeschreven in het register van IT-auditors van de NOREA, de beroepsorganisatie van IT-auditors in Nederland. Zij beschikken veelal over jarenlange ervaring en kennis van een veelheid van IT-toepassingen. Naast deze IT-auditors beschikt Mazars ook over Certified Information Systems Auditors (CISA) welke geregistreerd zijn bij het ISACA, de internationale beroepsorganisatie van IT-auditors.

Jaarrekeningcontrole

De IT-audit kan een integraal onderdeel uitmaken van de jaarrekeningcontrole. Een IT-audit richt zich op het vaststellen van de mate van beheersing van systemen en aan deze systemen gerelateerde risico’s. Afhankelijk van de omvang van een organisatie en de omvang en complexiteit van systemen, wordt een IT-audit op maat gemaakt.

Meer weten over IT-audit?

Wilt u meer weten over hoe Mazars u kan helpen op het gebied van IT-audit? Neem dan contact op met Jan Matto per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 13 99. Hij helpt u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op »

Word lid van onze nieuwsbrief »

Bekijk ook:

Share