Fiscaal Internationaal

Verricht u fiscale activiteiten in het buitenland of bent u als expat werkzaam? Dan krijgt u te maken met complexe internationale wet- en regelgeving. Weet u aan welke fiscale regels u moet voldoen? De specialisten van Mazars helpen u hiermee. Zij maken de fiscale gevolgen van uw internationale activiteiten inzichtelijk, zodat u de kansen voor uw onderneming optimaal kunt benutten.

Onze 5 Expertises:

Emigratie

Emigratie

Bent u voornemens om van Nederland naar het buitenland te verhuizen? Dan wilt u op voorhand dat...

Fiscale kansen en risico’s in kaart

Buitenlandse fiscale regels kunnen een enorme impact op het succes van uw activiteiten hebben. Bijvoorbeeld als uw organisatiestructuur niet ideaal is, of als u ineens dubbele belasting betaalt. Mazars brengt voor u de fiscale kansen en risico’s in kaart. Dankzij ons uitgebreide internationale netwerk dat meer dan 73 landen bestrijkt, helpen wij u bij alle aspecten van grensoverschrijdende arbeid. 

Onze Expertise

Onze expertise op het gebied van Fiscaal internationaal richt zich onder andere op de volgende onderwerpen:

  • Verdragen en Europese regelgeving: hoe voorkomt u dubbele belastingheffing? Welke fiscale gevolgen hebben de Europese richtlijnen op u en uw onderneming?
  • Inkomstenbelasting in internationaal perspectief: aan welke fiscale verplichtingen moet u voldoen als u woont in Nederland en ook belastingplichtig bent in het buitenland, of woont in het buitenland en ook belastingplichtig bent in Nederland?
  • Vennootschaps- en dividendbelasting: In welke landen dient uw onderneming vennootschaps- en dividendbelasting te betalen en hoe voorkomt u dubbele belasting?
  • Internationale financiering: op welke wijze kunt u de financieringsstructuur van uw internationale onderneming fiscaal optimaliseren?
  • Emigratie: met welke fiscale en juridische aspecten moet u rekening houden wanneer u of uw onderneming vanuit Nederland naar het buitenland gaat verhuizen?
  • Immigratie en remigratie: welke fiscale aspecten kunnen impact op u hebben wanneer u of u onderneming immigreert of remigreert vanuit het buitenland naar Nederland?
  • Verplaatsing van de feitelijke leiding van een BV én activiteiten naar buitenland: wat zijn de fiscale gevolgen als u de feitelijke leiding van uw BV verplaatst naar het buitenland?
  • Verplaatsing van de feitelijke leiding van een buitenlandse rechtsvorm naar Nederland: wat zijn de fiscale gevolgen in Nederland en in het buitenland als u uw feitelijke leiding naar Nederland verplaatst?
  • Internationale fusies en overnames: hoe richt u een internationaal samenwerkingsverband of internationale overname fiscaal optimaal in en wat zijn de fiscale risico’s?

Uiteraard helpen onze specialisten ook wanneer uw uitdaging een van onze andere fiscale expertises raakt, zoals bijvoorbeeld in het geval van Transfer pricing (substance en Nederlands rulingbeleid), Winstbelasting (tax compliance en outsourcing), Expat services (loonbelasting bij grensoverschrijdende arbeid), btw en douane en Estate planning (successierechten, vermogensbeheer en vermogensplanning).

Zaken doen in Nederland en internationale beleggingsstructuren

Op de pagina Doing business in the Netherlands vindt u (in het Engels) informatie over zaken doen in Nederland en Nederlandse entiteiten. Op de pagina Investment vehicles vindt u (in het Engels) informatie over internationale beleggingsstructuren zoals onder andere holding-, finance- en royaltystructuren.

Meer weten over fiscaal internationaal?

Wilt u meer weten over hoe Mazars u kan helpen op het gebied van fiscaal internationaal? Neem dan contact op met Erik Stroeve per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 24 55. Hij helpt u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op »

Word lid van onze nieuwsbrief »

Share