Tax Reporting & Control Services

Als internationaal opererend bedrijf krijgt u op alle fronten te maken met belastingen en de verscherpte rapportageverplichtingen die hier mee samenhangen. In de geconsolideerde en enkelvoudige jaarrekeningen die u opstelt resulteert dit in een ‘fiscale positie’. De fiscale positie komt tot stand via de interactie van IT systemen, externe verslaggevingsregels en fiscale regels, die continue veranderen. Durft u met zekerheid te zeggen dat alle belastingen goed en op tijd worden afgedragen? En verwerkt u deze belastingen zonder de fiscale en financiële risico’s?

Meer dan tax risk management

Onze expertise op het gebied van Tax Reporting & Control Services richt zich onder andere op de volgende onderwerpen:

Tax Accounting

Het determineren van de acute en latente belasting  wordt ingewikkelder naarmate u in meerdere markten opereert. De transfer pricing implementatie wordt immers daadwerkelijk getest, er komen valutaperikelen om de hoek kijken en u krijgt te maken met GAAP to STAT verschillen en Purchase Price Allocations. Hoe ervaren u ook bent, dit blijft ingewikkeld. Wij helpen u graag. 

Meer weten over Tax Accounting? 

Tax Reporting Packs

Hoe zijn uw tax packs opgebouwd? Valt hier nog in te verbeteren? Kloppen alle cel formules? En is wet- en regelgeving goed toegepast? Wij beoordelen het tax pack, het proces en de inhoud, zodat u in control blijft.

Country by Country reporting

Vanaf 1 januari 2016 zijn multinationale ondernemingen met een omzet vanaf € 750 miljoen verplicht om jaarlijks de internationale (fiscale) administratie in een door de OECD ontwikkeld sjabloon te gieten. Het gaat hierbij niet alleen om informatie over de fiscale winsten die in de verschillende belastingjurisdicties worden behaald, maar bijvoorbeeld ook om omzet van gelieerde en niet-gelieerde partijen, betaalde belastingen, het aantal medewerkers, de waarde van de vaste activa en een beschrijving van de lokale activiteiten. Wilt u volledig in control zijn?.

Tax Control Framework

Het ontwikkelen van een set processen en interne controle maatregelen dat is gericht op het verkrijgen van functionerende fiscale procedures is van essentieel belang. Dit helpt u namelijk minder correcties te krijgen bij controle door de accountant en Belastingdienst. Wij brengen uw huidige staat in kaart, beschrijven de RACI matrix en ondersteunen u bij de optimalisatie van uw processen. Het tax control framework is onder meer een vereiste voor het verkrijgen van een handhavingsconvenant onder Horizontaal Toezicht

Meer weten over Tax Control Framework? 

Tax Reporting Tool

Steeds meer bedrijven die in de finance automatiseringsslag zijn meegegaan, willen de fiscale positie rechtstreeks goed in het systeem krijgen. Soms worden aparte ‘bolt-on’ systemen ‘geplakt’ aan het systeem. Om dit tot een goed einde te brengen, heeft u de juiste kennis en expertise nodig. Of het nu gaat om het optimaliseren van het grootboekkaartsysteem of het toepassen van IFRS regelgeving, wij staan voor u klaar.

Tax Transparency

De OESO heeft diverse actieplannen ontwikkeld die zich richten op het tegengaan van belastinguitholling: het Base Erosion Profit Shifting (BEPS) initiatief. De actieplannen hebben als doel om eerlijke concurrentie te bevorderen en de interne makt van de Europese Unie te beschermen. Op 18 maart 2015 heeft de Europese Commissie een pakket maatregelen opgesteld om de fiscale transparantie te verhogen. Dit pakket ziet ook toe op de meest urgente kwesties en bevat een voorstel voor de automatische uitwisseling van informatie over grensoverschrijdende fiscale beslissingen tussen de lidstaten. Wat hebben deze actieplannen voor u te betekenen? En waar moet u rekening mee houden?

Risicobeheersing

De specialisten van Mazars adviseren u graag over hoe u belastingen goed en op tijd kunt betalen en helpen u uw fiscale risico’s te beperken. Ook ondersteunen wij u bij de verplichte accountantscontrole. Door de kennis en expertise uit diverse vakgebieden met elkaar te verbinden, helpen wij u bij het in kaart brengen van uw kansen en risico’s. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een tax reporting analyse of tax control framework scan. Zo weet u waar uw organisatie op kan inspelen!

Meer informatie

Wilt u meer weten over Tax Reporting en Control Services of over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Erik Stroeve via erik.stroeve@mazars.nl of via +31 (0)88 277 24 55. Hij helpt u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op »

Word lid van onze nieuwsbrief »

Share