Informatiebeveiliging

Voor organisaties en instellingen is IT van vitaal belang voor het behalen van uw strategische doelen. IT is verweven in alles wat u doet en u kunt daarom niet zonder. Omdat IT zo verweven is in uw organisatie, is veiligheid des de belangrijker. Niet alleen voor uw bedrijf maar ook voor uw klanten en afnemers. Bent u zich bewust van de veiligheidsrisico’s die u met uw systemen loopt? En wat kunt u doen om uw organisatie hiertegen te beschermen? De IT-specialisten van Mazars helpen u uw informatie te beveiligen tegen potentiële risico’s.

IT-veiligheid toetsen

U wilt er zeker van zijn dat uw systemen veilig zijn en dat uw informatie goed beveiligd is tegen potentiële hacking. Wilt u inzicht in de veiligheid van uw systemen? De specialisten van Mazars brengen dit graag voor u in kaart.

  • Security Audit: De security audit kijkt naar de veiligheid van uw systemen op twee niveaus. Allereerst worden de procedures getoetst. Dit is vaak een jaarlijkse toets waarin wordt onderzocht of het systeem en de procedures aan de normen voldoen. Dit is echter niet toereikend. U wilt immers ook weten of het systeem op technisch vlak veilig is. De specialisten van Mazars kijken daarom naar de IT-werkelijkheid. Hoe wordt het systeem werkelijk gebruikt door uw mensen? En welke risico’s zijn hier aan verbonden?
  • Security check web applicaties: Met de security check op web applicaties wordt de veiligheid van uw webapplicaties doorgelicht. Daarbij wilt u niet alleen checken of uw systemen veilig zijn, u wilt ze ook veilig houden. Daarom is een periodieke toetsing van groot belang. Met een periodieke toetsing weet u zeker dat uw systeem veilig blijft tijdens alle wijzigingen en updates.

Normen

Er zijn diverse richtlijnen ontwikkeld waaraan uw systemen moeten voldoen. Daarbij kunt u denken aan ISO 27001 en 27002, NEN 7510 (gezondheidszorg), Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst (BIR) en richtlijnen van het National Cybersecurity Centrum et cetera. Mazars is bekend met deze richtlijnen en licht uw systemen door aan de hand van deze richtlijnen. Daarbij kijken zij niet alleen naar de procedures, maar ook naar de IT-werkelijkheid en hoe de systemen in de werkelijkheid werken.

Inzicht en praktisch advies

Onze toetsen geeft u inzicht in de risico’s voor uw onderneming. Daarnaast ontvangt u praktisch advies over hoe u uw informatiebeveiliging kunt verbeteren. Hiermee kunt u zich beschermen tegen de risico’s, en bent u ervan verzekerd dat uw systemen en informatie goed beveiligd zijn. Zo voorkomt u dat uw data op straat komt te liggen of uw systemen makkelijk te hacken zijn.

Meer weten over informatiebeveiliging?

Wilt u meer weten over hoe Mazars u kan helpen op het gebied van informatiebeveiliging? Neem dan contact op met Jan Matto per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 13 99. Hij helpt u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op »

Word lid van onze nieuwsbrief »

Bekijk ook:

IT-Audit_Mazars

IT-audit

IT-systemen worden meer en meer ingezet als onderdeel van dienstverlening naar klanten en zijn...

Share