Bijeenkomst: Privacy Impact Assessments (PIA)

24 NOVEMBER 2016 - De nieuwe Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) spreekt over verplichte uitvoering van gegevensbeschermings-effectbeoordelingen bij wijzigingen of realisatie van informatieverwerkingen waarbij sprake is van de verwerking van persoonsgegevens. De benaming Privacy Impact Assessment (PIA) is echter meer ingeburgerd en beter hanteerbaar.

Een PIA brengt op een gestructureerde wijze in kaart hoe aan de privacy principes van de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP), of straks aan de AVG, kan worden voldaan en hoe privacyrisico’s kunnen worden beheerst en gemitigeerd. Voor IT-serviceverleners en IT-ontwikkelaars zijn de privacy principes en privacyrisico's relevant. Vooral als zij hier met specifieke diensten en maatregelen commercieel op willen anticiperen.
Nederland ICT organiseert op donderdag 24 november 2016 in samenwerking met Mazars Management Consultants de bijeenkomst 'Privacy Impact Assessments (PIA); wat, hoe en wanneer?' Jan Matto heeft jarenlange ervaring op het gebied van informatiebeveiliging en privacyvraagstukken en zal tijdens de bijeenkomst spreken.

Doelgroep

De bijeenkomst is gericht op commerciële functies, risk managers/auditors, functionarissen voor de gegevensbescherming, juridische medewerkers, IT-architecten/ontwikkelaars en overige geïnteresseerden.

Datum en locatie

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 24 november 2016 bij Nederland ICT, Pompmolenlaan 7 te Woerden van 15.00 tot 17.00 uur, met aansluitend een netwerkborrel. 

Aanmelden

De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor de leden van Nederland ICT. Niet-leden betalen €350,- (excl. btw).
Nieuwsgierig geworden? Meer informatie over deze bijeenkomst vind u hier of neem contact op met:

Ellen Klomp
ellen.klomp@nederlandict.nl
tel: 0348 49 36 36 

Share