Seminar Fiscale update voor de DGA

Er staan weer veel wijzigingen op stapel die invloed kunnen hebben op zowel uw zakelijke als uw privé situatie.

Dit evenement heeft inmiddels plaatsgevonden. Meer informatie? Neem dan contact met ons op!

In dit seminar bundelen wij een aantal actuele zaken zodat u in korte tijd volledig op de hoogte bent en waar nodig uw maatregelen kunt treffen. 

Programma

15.00 uur - Ontvangst
15.30 uur - Opening

15.45 uur - Wat brengt Staatssecretaris Wiebes behalve de afschaffing van pensioen in eigen beheer? - Mr Frank Herreveld 
De fiscale voorstellen van Prinsjesdag leveren nieuwe mogelijkheden op voor de DGA. Frank belicht deze voorstellen en mogelijkheden kritisch en voorziet deze van commentaar. Ook bespreekt hij de mogelijkheden die de afschaffing pensioen in eigen beheer biedt; wanneer wel en wanneer niet afkopen; is het verstandig over te gaan naar oudedagsparen in de BV; of toch voort met de oude regeling?

16.15 uur - Family Business Estate Planning – Mr Johan Zuiderwijk
Johan neemt u mee in de vele spraakmakende ontwikkelingen op het gebied van Family Business Estate Planning. Naast sterk veranderde fiscale wetgeving met bijbehorend beleid roert ook de fiscale rechter zich met regelmaat. Daar bovenop speelt nog de politieke dimensie met alle onzekerheid van dien. Dit alles maakt bedrijfsopvolging door overlijden of tijdens leven tot een uitdagende activiteit! Alle reden dus voor een praktijkupdate aan de hand van de “succesfactoren” eenvoud, eenduidigheid en voorspelbaarheid van zowel spelregels als liquiditeitsbeslag.

16.45 uur - Pauze 

17.00 uur - International Tax Update – Mr Dick van Sprundel
Dick praat u bij over de recente en toekomstige internationale en Europese fiscale ontwikkelingen. Wat zijn de belangrijkste ‘hot topics’ van dit moment voor de DGA en hoe gaat de fiscale toekomst eruit zien? Wat zijn de belangrijkste actiepunten voor de komende maanden? 

17.30 uur - Borrel en gelegenheid tot netwerken

Welke tips kunt u na dit seminar toepassen om tijd en kosten te besparen en ontspannen te ondernemen? Kom naar Mazars Rotterdam en neem deel aan ons interactieve seminar!

Datum en locatie

Dinsdag 4 oktober 2016
Mazars | Rivium Promenade 200, 2909 LM Capelle a/d IJssel

Sprekers

Frank Herreveld
Mr Frank Herreveld is partner bij Mazars en adviseert ondernemers en familiebedrijven om hun fiscale positie te optimaliseren. Hij is docent aan de Universiteiten van Leiden en Maastricht en voorzitter van de fiscale procesgroep, in welke hoedanigheid hij regelmatig de degens kruist met de fiscus.
 
Johan Zuiderwijk
Mr Johan Zuiderwijk is partner bij Mazars en actief binnen de Sectie Estate Planning in Rotterdam. Hij publiceert en verzorgt regelmatig lezingen over het onderwerp (internationale) Estate Planning. De fiscale begeleiding bij bedrijfsopvolging vormt hierbij een belangrijk speerpunt.
 
Dick van Sprundel
Mr Dick van Sprundel is International Tax Partner bij Mazars en heeft meer dan 15 jaar ervaring in het adviseren van multinationale klanten. Hij is docent Internationaal en Europees Belastingrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en publiceert regelmatig in gerenommeerde (internationale) fiscale vakbladen. 

Share