Mazars Actueel

Nieuwsbrief met de laatste algemene ontwikkelingen op het gebied van zakelijke dienstverlening.

Mazars Actueel juni 2017

Ondernemen in het buitenland, waar loopt u als mkb’er tegenaan? Vanuit vijf verschillende uitdagingen wordt internationaal zakendoen belicht in het Venturing Abroad programma. The Economist Intelligence Unit (EIU) schreef deze vijf artikelen, gesponsord door Mazars. Daarnaast leest u in deze Mazars Actueel over diverse nieuwe ontwikkelingen, zoals de herziening van btw op investeringsdiensten, een update van de Evaluatiewet WNT en nieuwe auditsystematiek ENSIA voor het vergroten van de informatieveiligheid van gemeenten.

Mazars Actueel mei 2017

Binnen de fiscale dienstverlening wordt technologie steeds belangrijker. Joyce van Vliet, Senior Tax Advisor bij Mazars, vertelt u over de ontwikkelingen in haar vak. Wat zijn de btw-gevolgen van transfer pricing? En weet u wat u moet regelen voor de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming op 25 mei 2018? Waar moet ik als ondernemer nog meer op letten? U leest het in de Mazars Actueel.

Mazars Actueel Maart 2017

Als ondernemer wordt u regelmatig geconfronteerd met nieuwe wetten- en regels. Op 1 april aanstaande treedt de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer in werking. Daarnaast is pasgeleden de nieuwe Nederlandse Corporate Governance Code geïntroduceerd. De Code wordt als referentie voor goed bestuur gezien. Bent u bewust bezig met governance? Waar moet u als ondernemer nog meer op letten?

Mazars Actueel Ondernemerstips 2016 / 2017

7 december 2016 - Nog even en dan gaat het nieuwe jaar van start. De komende tijd kunt u nog net wat aanpassingen doen in uw bedrijfsvoering, of juist niet. Die nieuwe leaseauto nog bestellen in 2016 zou een goede keuze zijn, per 1 januari 2017 verdwijnen namelijk de gunstige bijtellingspercentages. De eindejaarstips van Mazars geven u als ondernemer een goed overzicht van belangrijke wijzigingen in de wetgeving.

Ondernemerstips 2016 / 2017: Werkgevers

Nog even en dan gaat het nieuwe jaar van start. De komende tijd kunt u nog net wat aanpassingen doen in uw bedrijfsvoering. Heeft u bijvoorbeeld werknemers in dienst met een relatief laag uurloon? Dan bestaat de mogelijkheid dat u aanzienlijk loonkostenvoordeel kunt behalen met de LIV-regeling. Ook is de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) uitgesteld tot 1 januari 2018. Wat betekent dit voor u als opdrachtgever?

Ondernemerstips 2016 / 2017: HR Services

Op dit moment zijn werkgevers relatief vrij in de manier waarop zij verzuimbegeleiding organiseren. Door de geplande wijzigingen in de Arbowet komt er een verplichting tot het afsluiten van een basiscontract met arbodienstverleners.

Ondernemerstips 2016 / 2017: Auto

De autobelastingen veranderen in 2017 ingrijpend. Deze wijzigingen vloeien voort uit de eerder dit jaar aangenomen Wet uitwerking Autobrief II. Ook op úw autokeuze kunnen zij een grote impact hebben. Waar kunt u nu alvast op inspelen om te voorkomen dat u straks teveel betaalt?

Ondernemerstips 2016 / 2017: BTW

Onbebouwde grond zal vanaf 1 januari 2017 sneller zijn aan te merken als bouwterrein voor de btw-heffing door een aangekondigde wetswijziging. De levering van een bouwterrein is van rechtswege belast met 21% btw en niet met 6% overdrachtsbelasting.

Ondernemerstips 2016 / 2017: DGA

Bent u DGA en heeft u pensioen in eigen beheer? Met ingang van 2017 vervalt de mogelijkheid om pensioen in eigen beheer op te bouwen. Voor reeds opgebouwd pensioen in eigen beheer worden verschillende mogelijkheden in het leven geroepen.

Share