Prinsjesdag 2016: Wat verandert er voor u?

Woensdag 21 september 2016 – Dinsdag 20 september was het weer Prinsjesdag. Dit keer geen Gouden Koets, maar wel veel hoedjes én het belastingpakket voor 2017. Het belastingpakket voor 2017 bestaat uit zes wetsvoorstellen, waaronder het Belastingplan 2017. Wat betekent het Belastingplan 2017 voor u?

 
 

Fiscale voorstellen

Op dinsdag 20 september heeft het Kabinet zijn plannen voor het komende jaar officieel bekendgemaakt. Mazars heeft de belangrijkste (fiscale) voorstellen uit het belastingpakket voor 2017 voor u op een rij gezet. Wat verandert er voor u? 

Naast het Belastingplan 2017 zijn er diverse wetsvoorstellen gepubliceerd:

 • Overige fiscale maatregelen 2017 
  Het wetsvoorstel Overige fiscale maatregelen 2017 bevat maatregelen die meer technisch van aard zijn en geen of nauwelijks budgettaire gevolgen hebben. Meer informatie » 
 • Fiscale vereenvoudigingswet 2017
  Het wetsvoorstel Fiscale vereenvoudigingswet 2017 bevat maatregelen ter vermindering van de administratieve lasten van burgers en bedrijven, van de uitvoeringskosten van de Belastingdienst en van de regeldruk. Meer informatie » 
 • Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen
  Het wetsvoorstel Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen strekt tot uitfasering van het zogenoemde pensioen in eigen beheer voor de dga. Meer informatie »
 • Wet tijdelijk verlaagd tarief laadpalen met een zelfstandige aansluiting
  Het wetsvoorstel Wet tijdelijk verlaagd tarief laadpalen met een zelfstandige aansluiting regelt dat in de energiebelasting een tijdelijk verlaagd tarief gaat gelden voor laadpalen met een zelfstandige aansluiting op het distributienet. Meer informatie » 
 • Wet fiscale maatregelen rijksmonumenten en scholing
  Het wetsvoorstel Wet fiscale maatregelen rijksmonumenten en scholing strekt tot omzetting van de fiscale af-trek van uitgaven voor monumentenpanden en de fiscale aftrek van scholingsuitgaven in de inkomstenbelasting in een niet-fiscale uitgavenregeling met een beperkter budget. Meer informatie » 

 
 

Meer informatie?

Heeft u vragen over de fiscale voorstellen van het Kabinet? Of wilt u weten wat er voor u verandert? Neem dan contact met ons op per e-mail (info@mazars.nl) of per telefoon: +31 (0)88 277 15 00. Wij helpen u graag verder.

Share