Transport & Logistiek Actueel

In deze nieuwsbrief vindt u de laatste financiële en fiscale ontwikkelingen die impact kunnen hebben voor u als transport of logistiek ondernemer.

Transport & Logistiek staat nooit stil. De sector kent een breed scala aan bedrijvigheid: van transporteurs, verladers en intermediairs tot dienstverleners. In die verscheidenheid zijn duidelijke gemeenschappelijke ontwikkelingen en uitdagingen te onderscheiden. Onze professionals kennen uw wereld en delen graag hun kennis van zaken met u. U ervaart tenslotte alleen de waarde van uw accountant of adviseur als deze oplossingen biedt voor uw specifieke uitdagingen, uiteraard rekening houdend met de ontwikkelingen binnen de sector Transport & Logistiek. 

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen de sector Transport & Logistiek? Meld u dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief Transport & Logistiek Actueel. Heeft u tips, opmerkingen en/of vragen? Neem dan gerust contact met ons op per e-mail (transport_logistiek@mazars.nl).

Word lid van onze nieuwsbrief

Transport & Logistiek Actueel september 2017

Kom meer te weten over de DKTI-Transportsubsidie, de nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer en het keurmerk PayChecked. Ook leggen wij uit hoe u de juiste goederencode bepaalt. En bent u op de hoogte van de gevolgen van een uitgevoerde belastingcontrole? U leest het allemaal in de Transport & Logistiek Actueel!

Transport & Logistiek Actueel Mei 2017

Iedereen kan voor het verrichten van douaneformaliteiten en -handelingen een vertegenwoordiger aanstellen. Welke vormen van douanevertegenwoordiging zijn er en wat zijn de voorwaarden?  Hoe ziet een belastingcontrole er tegenwoordig uit? En bent u op de hoogte van de vaste kostenvergoedingen onder de WKR? U leest het in de T&L Actueel!

Transport & Logistiek Actueel februari 2017

Het Geregistreerd Exporteursysteem is met ingang van 2017 het nieuwe certificeringssysteem om de oorsprong van producten aan te tonen. Welke gevolgen heeft dit voor uw organisatie? En bent u op de hoogte van de Intra Corporate Transfers Richtlijn? Hiermee is het voor werknemers met een niet-EU nationaliteit, die binnen een concern naar Nederland worden uitgezonden, eenvoudiger om een werkvergunning te krijgen. U leest het in de T&L Actueel!

Transport & Logistiek Actueel oktober 2016

Vanaf 1 januari 2017 geldt de Wet Aanpak Schijnconstructies ook voor de transportsector. Wat is de impact hiervan op uw organisatie? En bent u op de hoogte van de nieuwe AEO-criteria? U leest het in de Mazars Transport & Logistiek Actueel.

Transport & Logistiek Actueel juni 2016

23 juni - Per 1 juli geldt de Wet Huis voor klokkenluiders. Wat is de impact hiervan op uw organisatie? Heeft uw onderneming in 2015 buitenlandse btw betaald? Deze kunt u mogelijk terugvragen! En bent u op de hoogte van alternatieve financieringsvormen? U leest het in de T&L Actueel.

Wet Huis voor klokkenluiders: 1 juli 2016

Per 1 juli a.s. treedt de Wet Huis voor klokkenluiders in werking. Deze wet is er op gericht om het melden van maatschappelijke misstanden door werknemers binnen organisaties in goede banen te leiden. De wet creëert een basis voor intern/extern onderzoek naar eventuele misstanden en biedt een beschermende positie voor werknemers, die besluiten 'de klok te luiden'. Hoe ziet deze wet eruit en welke gevolgen heeft dit voor u als werkgever in de transportsector?

Extra documentatieverplichtingen voor multinationals

23 juni - De transportsector is bij uitstek een branche waarin ondernemingen multinationaal opereren. Sinds dit jaar gelden voor dergelijke ondernemingen additionele documentatieverplichtingen voor de vennootschapsbelasting. Zijn deze verplichtingen ook voor u van toepassing? Hierbij informeren wij u over de belangrijkste aandachtspunten.

Column Remco Schoonderwoerd: Factoring, what’s in the name?

23 juni - Het zal ondernemers in de T&L sector vast niet ontgaan dat het financieringslandschap sinds de kredietcrisis blijft veranderen. Voorheen kwam het vaak voor dat banken eenvoudig konden voorzien in kredietverlening, soms zelfs voor 100%, maar nu worden daar duidelijk grenzen aan gesteld. Grenzen die steeds verder worden aangescherpt onder druk van het samenwerkingsakkoord tussen banken (Basel III), vanwege Europese afspraken over de bankenunie met noodfonds en vanwege nationale discussies over noodzakelijk aan te houden reserves.

Share