Werkkostenregeling: uitstellen kan niet meer!

WKR VANAF 2015 VERPLICHT - Bent u ondernemer met personeel? Dan bent u verplicht om over te stappen op de werkkostenregeling (WKR). Het invoeren van de WKR kan behoorlijke impact hebben op uw onderneming. Wilt u goed aan de slag met de WKR? Mazars brengt u volledig op de hoogte en helpt u graag bij de invoering van de WKR!

De werkkostenregeling (WKR) vervangt het huidige systeem van vergoedingen en verstrekkingen. Het doel van de werkkostenregeling is het aanbrengen van fiscale en administratieve eenvoud. Alles wat de werkgever aan de werknemers verstrekt wordt voortaan als loon aangemerkt. De werkgever krijgt een vrije ruimte die hij naar eigen inzicht mag besteden aan vergoedingen en verstrekkingen. Zorg ervoor dat u binnen deze vrije ruimte blijft. Voor vergoedingen boven dit bedrag betaalt u namelijk een eindheffing van 80%.

Alles is loon, toch zijn er uitzonderingen

Aan elk van deze uitzonderingen zijn voorwaarden verbonden. Ten eerste geldt voor een aantal posten een nihilwaardering. Dit zijn zaken die ter beschikking worden gesteld voor gebruik op de werkplek, zoals een mobiele telefoon of laptop. Verder valt een aantal categorieën vergoedingen en verstrekkingen onder een gerichte vrijstelling. Denk hierbij aan vergoedingen voor congressen, cursussen, extraterritoriale kosten (30%-regeling) en verhuiskosten. Ten slotte kunnen ook intermediaire kosten - uitgaven die een werknemer doet in opdracht en voor rekening van de werkgever - buiten de vrije ruimte onbelast worden vergoed. Hieronder vallen bijvoorbeeld de parkeerkosten auto van de zaak

Vaste kostenvergoeding

Onder de werkkostenregeling blijven onbelaste vaste kostenvergoedingen mogelijk. De vaste kostenvergoeding dient dan wel te bestaan uit componenten die onder gerichte vrijstellingen of intermediaire kosten vallen. Bovendien moet vooraf een steekproef zijn gehouden naar de werkelijk gemaakte kosten.

Is uw onderneming al WKR-proof?

Uitstellen kan niet meer! Vanaf 1 januari 2015 moet u de Werkkostenregeling (WKR) toepassen. Het doorvoeren van de WKR kan een financiële impact hebben voor uw organisatie. Zorg dat u helemaal up-to-date bent en in staat bent om te werken met de WKR. 

De specialisten van Mazars bieden u de ondersteuning die u nodig heeft. Dit doen wij onder andere door het aanbieden van seminars, workshops en de Werkkosten scan (gezamenlijke beoordeling van vergoedingen en verstrekkingen).

Wat kan Mazars voor u betekenen?

U wilt als werkgever zekerheid dat uw zaken optimaal geregeld zijn. Wij bieden u de helpende hand door persoonlijke begeleiding en advisering. Onze specialisten begeleiden u tijdens de beoordeling en adviseren u over arbeidsvoorwaarden, implementatie en kostenbesparing

Specialistische kennis is essentieel om u goed van dienst te zijn. Mazars biedt accountancy, belastingadvies en (juridisch) advies, geïntegreerd in één multi-disciplinaire aanpak. Daarnaast heeft Mazars het voordeel veel ervaring in huis te hebben.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de werkkostenregeling en de impact voor uw onderneming? Neem dan contact op met Alexander Rasink per e-mail (alexander.rasink@mazars.nl) of per telefoon: +31 (0)88 277 16 15. Hij helpt u graag verder. 

U kunt ook ons algemene contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op:

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op

Downloads

Share