Nieuws

Mazars houdt u graag op de hoogte van de actuele ontwikkelingen die voor u en uw onderneming relevant zijn. Wilt u risico’s beperken en kansen optimaal benutten? Wij zetten de relevante ontwikkelingen voor u op een rij.

Buitenlandse btw betaald? Vraag het nu terug!

21 april 2017 | Heeft u als ondernemer in 2016 buitenlandse btw betaald over goederen en diensten die u heeft gekocht in een ander EU-land, terwijl u daar niet gevestigd of btw verschuldigd bent? Dan kunt u deze btw (digitaal) terugvragen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u vóór 1 oktober a.s. actie ondernemen.

Succesvolle Amstel Gold Race toertocht voor Mazars team

18 april 2017 | In een regenachtig Zuid-Limburg hebben klanten, relaties en Mazars medewerkers de toertocht van de Amstel Gold Race samen uitgereden. De deelnemers reden of de 100 of de 125 kilometer lange toertocht. Zij kronkelden door het Limburgse heuvellandschap en beklommen in totaal zeven heuvels, waaronder de Fromberg en de fameuze Cauberg op het einde van de rit.

Mazars team in Amstel Gold Race toertocht 2017

Op zaterdag 15 april 2017 neemt Mazars met een team deel aan de toerversie van de Amstel Gold Race. Voor het tweede jaar op rij rijden wij deze uitdagende klassieker met klanten, relaties en Mazars medewerkers. Het Limburgse heuvellandschap met haar vele beklimmingen staat garant voor een intensieve tocht.

Voorkom privacyrisico’s door anonimisering van vermogen

29 maart 2017 - Als ondernemer is vrijwel uw hele vermogen met wat zoekwerk voor iedereen toegankelijk. Met de komst van het UBO-register worden deze risico’s binnenkort groter. Daarom kiezen ondernemers ervoor om hun juridische structuur aan te passen ter bescherming van hun privacy en om de bekendheid van het vermogen bij het grote publiek te beperken. Wat betekent het register voor uw privacy?

Betaalt u de juiste sectorpremie?

9 maart 2017 - Werkgevers en uitzendbureaus hebben met diverse werkgeverslasten te maken, waaronder de premies werknemersverzekeringen. De premie die u moet afdragen wordt deels bepaald door de sector waarin de onderneming is ingedeeld. Er zijn meer dan 60 sectoren en elke sector kent zijn eigen sectorpremie.

Nieuwe AEO criteria als gevolg van de Union Customs Code

16 februari 2017 - Op 1 mei 2016 werd de Union Customs Code (UCC) geïntroduceerd. Dit douanewetboek van de Unie verving het Communautair Douanewetboek na een periode van meer dan twintig jaar. De UCC bevat onder andere belangrijke veranderingen in het Authorized Economic Operator (AEO) concept.

Heeft u het risico van inlenersaansprakelijkheid onder controle?

10 februari 2017 - Als u personeel inleent van een andere onderneming, dan loopt u het risico om door de Belastingdienst aansprakelijk te worden gesteld als achteraf blijkt dat niet alle loonheffingen en omzetbelasting zijn betaald. Het is daarom noodzakelijk om voorzorgsmaatregelen te treffen. In een recente uitspraak oordeelde de rechter dat de inlener terecht aansprakelijk is gesteld voor de belastingschulden van de uitlener. We lichten hieronder de hoofdlijnen toe.

Recht op aftrek van btw bij het houden van aandelen gewijzigd?

7 februari 2017 - Houdt uw bedrijf aandelen in deelnemingen? Let op: het recht op aftrek van btw is een punt van aandacht. Onlangs heeft het Europese Hof van Justitie een beschikking gegeven over de uitleg van het recht op aftrek van btw indien een vennootschap naast het verrichten van btw-belaste activiteiten ook aandelen in dochtervennootschappen houdt.

Geregistreerd Exporteursysteem in werking getreden in 2017

11 januari 2017 - Het Geregistreerd Exporteursysteem (hierna: REX, Registered EXporter) is met ingang van 2017 het nieuwe certificeringssysteem om de oorsprong van producten aan te tonen. Exporteurs tonen met REX makkelijker de oorsprong van producten aan, wat een administratieve lastenverlichting betekent. REX is geïmplementeerd binnen het Algemeen Preferentieel Systeem (APS).

Share