Accountancy

Uw onderneming moet juridisch en financieel in topconditie zijn en blijven. Maar hoe kunt u dat bewerkstelligen? Met een objectieve bedrijfs- en risicoanalyse van een accountant die uw branche goed kent, bouwt u aan een solide fundament voor uw plannen. Zo doorstaat u alle controles glansrijk en kunt u zich volledig richten op uw onderneming. De accountants van Mazars kijken verder dan de cijfers en denken proactief mee over de ontwikkeling van uw onderneming.

Onze expertisegebieden:

Controle en beoordeling jaarrekeningen

Het financieel jaarverslag biedt inzicht in de kansen en uitdagingen van uw onderneming. Het vormt de basis van uw toekomstplannen. Mazars brengt aan de hand van de jaarcijfers de kansen en risico’s van uw onderneming in kaart. Jaarcijfers zijn tot slot de financiële blauwdruk van uw onderneming. Het is een bron van waardevolle informatie en het fundament van uw toekomstplannen.

Financiële verslaggeving

Financiële verslaggeving blijft zich in een rap tempo ontwikkelen, terwijl ook accounting steeds complexer wordt, met name nu veel onderwerpen in de wet- en regelgeving worden vastgelegd.

Financiële verslaggeving via IFRS

De IFRS (International Financial Reporting Standards), de standaarden voor jaarrekeningen, blijven zich ontwikkelen. Aan de standaarden voldoen, de laatste ontwikkelingen volgen en de eventuele impact analyseren kan een enorme uitdaging zijn. Bent u op zoek naar expertise om u hiermee te helpen? Dan bent u bij de specialisten van Mazars aan het juiste adres.

IT-audit

IT-systemen worden ingezet om bedrijfsprocessen te ondersteunen, informatiestromen te verwerken, de administratie te organiseren en ook maatregelen van interne controle zijn veelal in IT-systemen opgenomen. Logischerwijs zijn IT-systemen een object van onderzoek bij de accountantscontrole. Als u wilt kunnen vertrouwen op uw informatievoorziening dan moet u ook kunnen vertrouwen op uw IT-systeem. En daar richt de IT-audit zich op.

Jaarrekening opstellen

Als MKB-ondernemer bent u niet altijd verplicht om uw jaarrekening door een accountant te laten controleren. Toch wilt u dat uw jaarrekening vakkundig en zorgvuldig wordt samengesteld. De accountants van Mazars stellen uw jaarrekening op volgens de strengste standaarden. Zo beschikt u over cijfers waar u op kunt bouwen.

Administratie

Als ondernemer heeft het voeren van de financiële administratie niet uw hoogste prioriteit. Maar zonder een betrouwbare administratie heeft u geen goed inzicht in uw financiën en loopt u het risico dat u niet de juiste keuzes maakt voor uw onderneming. Laat uw administratie daarom geheel of gedeeltelijk verzorgen door de specialisten van Mazars. Dan zijn uw financiële zaken van begin tot eind goed geregeld, en heeft u meer tijd om te ondernemen.

Online accountancy - online boekhouden

Een betrouwbare en actuele administratie is cruciaal voor een goede bedrijfsvoering. Maar als ondernemer wilt u uw kostbare tijd en energie richten op andere zaken. Online boekhouden van Mazars kan u veel zorgen uit handen nemen. Ontdek het gemak en de vele andere voordelen van Online boekhouden bij Mazars!

Salarisadministratie en personeelsadministratie

Een goede salarisadministratie en personeelsadministratie vraagt de nodige kennis, tijd en energie. Naast reguliere werkzaamheden zoals de salarisverwerking, loonadministratie en het opstellen van contracten krijgt uw organisatie te maken met rapportages, inhoudingen, afdrachten aan onder andere de Belastingdienst en continu veranderende wetten en regels. De specialisten van Mazars kunnen uw organisatie ondersteunen, zodat uw salaris- en personeelsadministratie efficiënt georganiseerd is.

Bedrijfsanalyses en -adviezen

Een objectieve visie van een onafhankelijk deskundige op uw bedrijf kan verhelderend werken. Waar ligt de kracht van uw organisatie, waar de mogelijke problemen en verbeterpunten, wat zijn de mogelijkheden voor de toekomst? Om dit soort vragen te beantwoorden heeft Mazars twee producten ontwikkeld, M4 en LifeCycle Navigator, waarmee snel een globaal beeld van uw organisatie geschetst kan worden. Maar u kunt behoefte hebben aan een meer diepgravende analyse.

Share