IT Advies en Assurance

Veel bedrijven en instellingen zijn in toenemende mate afhankelijk van IT-systemen. Dit geldt waarschijnlijk ook voor uw organisatie. Heeft het beheer van uw IT-systemen uw volledige aandacht? En bent u op de hoogte van nieuwe en relevante IT-mogelijkheden en de verplichtingen die daaraan verbonden zijn? De specialisten van Mazars adviseren u hier graag over. Met behulp van een IT-audit brengen zij risico’s en kansen in kaart, zodat uw organisatie hier optimaal op in kan spelen. Integriteit, betrouwbaarheid, continuïteit en veiligheid typeren de benadering van onze specialisten bij een IT-audit.

Meer dan governance

De specialisten van Mazars geloven dat IT advies en assurance niet alleen draait om governance en het controleren van uw processen. Zij kijken naar de ‘IT-werkelijkheid’: uw systemen en de context waarbinnen deze systemen gebruikt worden. Zij zorgen ervoor dat de werking van uw IT-systemen transparant wordt gemaakt. Zo kunt u bepalen of uw systemen aan uw eisen voldoen of waar verbeteringen mogelijk zijn. 

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op

IT-expertise

Onze expertise op het gebied van IT advies en assurance richt zich onder andere op de volgende onderwerpen:

 • Informatiebeveiliging: Hoe veilig zijn uw IT-systemen? En bent u zich bewust van de beveiligingsrisico’s die het gebruik van deze systemen meebrengen? Wij adviseren u over verbeteringen op het gebied van informatiebeveiliging, bijvoorbeeld met behulp van een security audit. Zo kunt u zich goed beschermen tegen grote risico’s.
    
 • Third Party assurance: Hoe veilig is mijn data bij u? Dat is een vraag waarmee u waarschijnlijk steeds vaker te maken krijgt. Weet u aan welke regels u op dit gebied moet voldoen? Wij voorzien u van een Third Party Memo (TPM) rapport, ISAE 3402-rapportage, DigiD-assessment of een andere vorm van assurance of certificering. Zo kunt u uw klanten over de veiligheid van uw systemen informeren.
    
 • Privacy: Het verwerken van persoonsgegevens betekent dat u verplicht bent de privacy van uw klanten te waarborgen. Maar bent u bekend met de risico’s van uw IT-systemen? Een Privacy Impact Assesment (PIA) brengt deze risico’s gestructureerd voor u in kaart. Privacy by Design helpt u uw systemen op voorhand goed te ontwerpen. Wij helpen u om volledig in controle te zijn en kunnen u adviseren op het raakvlak van IT en privacybescherming.
     
 • IT-project advies en assurance: Wij beoordelen uw IT-plannen en verlenen assurance bij elke fase van uw IT-project. Zo kunt u verantwoorde besluiten nemen over uw IT-systemen, grip op IT-projecten krijgen en op die manier het rendement van uw IT-investeringen bevorderen.
   
 • Security Risk Assessments: Door de digitalisering worden organisaties steeds vaker geconfronteerd met (digitale) veiligheidsrisico’s. U wilt dat uw IT, systemen en applicaties goed beveiligd zijn, ook als deze uitstaan bij derden. Maar hoe bent u daar in deze tijd van verzekerd? En wat kunt u doen om de risico’s te beperken?
    
 • Controle en beoordeling jaarrekeningen: U wilt kunnen vertrouwen op uw informatievoorziening en daarmee dus ook op uw IT-systemen. Dit geldt ook voor uw accountant. Wij begrijpen dat, en helpen u daarom graag bij het beheersmatig op orde brengen van uw processen en systemen. Zo beheerst u uw IT-risico’s, en is efficiënte accountantscontrole mogelijk.

Adviseren en begeleiden

De specialisten van Mazars hebben ervaring met zeer diverse IT vraagstukken voor een breed scala aan opdrachtgevers: van het bedrijfsleven tot de overheid en van kleine en middelgrote organisaties tot internationale ondernemingen. Wij hebben praktische kennis in huis over zowel eenvoudige administratieve IT-systemen als complexe en zeer omvangrijke ERP-systemen. Wij reageren snel op uw signalen, maken duidelijke afspraken en komen met heldere, praktische voorstellen.

Toegevoegde waarde voor uw klanten

Wij begrijpen dat uw systemen onderdeel zijn van uw strategische keuzes. Uw klanten moeten op uw systemen kunnen vertrouwen en u wilt garanderen dat uw systemen veilig zijn. Maar is dat mogelijk als u niet weet hoe uw systemen werkelijk gebruikt worden? Onze specialisten brengen de werking van uw systemen zodanig in kaart dat u transparantie, veiligheid en privacy richting uw klanten kunt verschaffen. Assurance toevoegen aan uw diensten is waar het ons om draait.

Meer weten over IT-advies en Assurance?

Wilt u meer weten over hoe Mazars u kan helpen op het gebied van IT en Assurance? Neem dan contact op met Jan Matto per e-mail (jan.matto@mazars.nl) of per telefoon: +31 (0)88 277 13 99. Hij helpt u graag verder.

Word lid van onze nieuwsbrief

Share