5 Vragen aan: Sfeerhuis Baan

Vijf vragen aan dhr. Herman Baan, Sfeerhuis Baan en aan de Mazars adviseur van Sfeerhuis Baan, Erik Haase.

Hoe krijgen ondernemers inspiratie? Hoe kijken zij naar markttrends en waar vinden zij nieuwe ideeën? Bij Mazars vinden we die inspiratie bij onze klanten. Bij ondernemers die verder kijken, die denken in oplossingen en uitdagingen. Die waarde creëren door kennis te delen. Mazars gelooft in het maken van de verbinding. Wat komt er op ondernemers af? Welke markttrends zijn relevant? En hoe gaan ze om met de bijbehorende kansen? U leest het in de dubbelinterviews van de ondernemers en hun Mazars adviseurs.

Vakgebied

1. Wat ziet u als de meest positieve ontwikkeling in uw vakgebied of branche?

HB: "Online en offline verkoop. Met een paar muisklikken kunnen mensen onze volledige collectie bekijken. Thuis, vanaf de bank. En onze klanten komen van heinde en verre. Opeens is je doelgroep heel Nederland! Al ben ik van een andere generatie, ik vind wel dat we met onze tijd moeten meegaan. Dat is immers wat de consument wil."

EH: "In ons vakgebied is de verregaande ontwikkeling in automatisering een zegen. We maken jaarrekeningen sneller. En dankzij speciale software kunnen we bovendien onze dossiers nog zorgvuldiger beheren. Een enorme slag in efficiency."

 

Zakelijk

2. Wat was voor u een groot succes in het afgelopen jaar?

HB: "Ik ben heel trots en blij met onze nieuwe showroom, waar we diverse kachels brandend hebben opgesteld. Een warm welkom voor klanten. Maar ook digitaal blijven we vernieuwen. We hebben sinds kort een nieuwe website en dat loont. We krijgen veel offerte aanvragen via de website die uiteindelijk ook resulteren in aankopen."

EH: "Dat we klanten blijvend aan ons weten te binden. Continuïteit en langdurige samenwerkingen zijn niet vanzelfsprekend. Daar blijven we dus in investeren. Dat gaat verder dan bijvoorbeeld een jaarrekening. Wij kijken enkele jaren vooruit en geven vervolgens gericht advies. Wederzijds vertrouwen is daarbij belangrijk."

 

Persoonlijk

3. Welk boek heeft u de afgelopen tijd geïnspireerd?

HB: "Inspiratie haal ik uit de Bijbel (De Statenvertaling). Met al mijn menselijke gebreken probeer ik te leven naar deze bijbelse normen en waarden. Zowel zakelijk als privé."

EH: "Voor mij is dat mijn geloof. Inspiratie vind ik in de Bijbel. Dat zegt iets over hoe ik in het leven sta. De ‘lessen’ die ik haal uit de Bijbel, pas ik zo veel mogelijk toe in mijn dagelijks werk. Dat zit ‘m vooral in de manier hoe ik met mensen om ga en bijvoorbeeld mijn cliënten benader. Altijd proberen behulpzaam te zijn."

 

Accountancy / Belastingadvies

4. Kunt u een voorbeeld geven hoe u kennis omzet in kansen?

HB: "Dan kom ik toch weer even terug op internet. Het web biedt veel mogelijkheden onszelf te presenteren. Daar etaleren we onze kennis en verleiden we mensen onze showroom te bezoeken. Zijn mensen eenmaal te gast, dan is het zaak om goed door te vragen, wensen te doorgronden. Op basis daarvan geven we advies. Zo creëren we een band waardoor mensen hopelijk voor ons kiezen."

EH: "Een klant adviseren betekent ook dat je bovenop de actualiteit moet zitten. Een voorbeeld: een van de maatregelen rondom Prinsjesdag ging over een aanpassing op de regeling onderwijsvermindering in de loonheffing. Een maatregel waar sommige klanten voordeel uit kunnen halen. Wij rekenen bedrijven voor wat de wijziging in hun geval zou betekenen."

 

Economie

5. Wat wordt volgens u de belangrijkste trend in zakelijk Nederland?

HB: "Mensen werken veel meer thuis. Flexibele werktijden, kantoren aan huis. Dat lijkt me op zich een goede ontwikkeling. Vermindering van de filedruk. Bovendien kiest men er steeds meer voor te investeren in een bestaande woning. ‘Sfeer’ speelt daarbij zeker een rol. Het mag best gezellig en knus zijn. Voor ons betekent het dat mensen letterlijk en figuurlijk op zoek gaan naar warmte in huis, bijvoorbeeld via een sfeerhaard."

EH: "Ik zie eigenlijk twee belangrijke ontwikkelingen. Enerzijds flexibiliteit in arbeid. In de toekomst zijn werknemers steeds minder in dienst bij een vaste werkgever. Daarnaast de krimp in arbeidsplaatsen en tegelijkertijd de vergrijzing. Binnen enkele jaren ontstaat een groot tekort aan krachten in de techniek, zorg en onderwijs. Daar zullen we slim op moeten inspelen om concurrend te blijven in Europa."

Share