Tax Control Framework

De fiscale positie van organisaties krijgt vandaag de dag steeds meer aandacht. Uw organisatie moet zich aan de wet- en regelgeving houden en dat wordt alleen maar complexer. Bovendien willen uw stakeholders weten hoe uw organisatie er op fiscaal gebied voor staat en wat de mogelijke fiscale risico’s zijn. Met een Tax Control Framework krijgt u inzicht in uw fiscale positie, kansen en risico’s.

Wat is een Tax Control Framework

Tax Control Framework is een set processen en interne controle maatregelen die ervoor zorgen dat een organisatie meer inzicht krijgt in de fiscale risico's. Met een dergelijk framework krijgt u meer grip op uw fiscale risico's en weet u of uw organisatie aan de wet- en regelgeving voldoet.

Uw voordelen

Met een Tax Control Framework kunt u uw fiscale procedures optimaliseren. Een dergelijk framework helpt u de correcties bij controles door de accountant en Belastingdienst te minimaliseren. Uw voordelen op een rij:

  • Uw organisatie komt fiscaal ‘in control’
  • Minder correcties bij controles door een accountant of de Belastingdienst
  • Meer inzicht in de fiscale risico’s en kansen van uw organisatie. Hierdoor kunt u snel en proactief de risico’s tot een minimum beperken
  • Meer zekerheid over de fiscale positie van uw organisatie

Onze aanpak

De eerste stap bij het ontwikkelen van een Tax Control Framework is het identificeren van uw processen en fiscale risico's. Dit doen wij onder andere door de belangrijkste fiscale verantwoordelijkheden in kaart te brengen en aan te geven welke risico's de meeste impact hebben. Bovendien adviseren wij u over de controlemaatregelen en de optimalisatiemogelijkheden. Vervolgens ondersteunen wij u bij de implementatie van de controlemaatregelen, zodat u de fiscale risico’s beter kunt beheersen. Daarnaast houden wij grip op de kwaliteit door het framework regelmatig te testen en waar nodig te optimaliseren.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Tax Control Framework of over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Erik Stroeve via erik.stroeve@mazars.nl of via +31 (0)88 277 24 55. Hij helpt u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op »

Word lid van onze nieuwsbrief »

Share