Loonheffingen

Betaalt u de juiste sectorpremie en WGA premie? Als werkgever wilt u optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die nationale en internationale regels rondom loonheffingen, pensioenen en grensoverschrijdende arbeid bieden. Tegelijkertijd wilt u de risico’s van naheffingen tot een minimum beperken. De belastingspecialisten van Mazars helpen u hierbij.

Beste oplossing fiscaal-arbeidsrechtelijke kwesties

Of u nu nationaal of internationaal actief bent, elke inhoudingsplichtige krijgt regelmatig te maken met vraagstukken op het gebied van loonbelasting en premieheffing. Onze specialisten helpen u de risico’s te beperken en kansen optimaal te benutten. 

Wij ondersteunen u onder meer bij:

 • Arbeidsverhoudingen: Werkt u alleen met werknemers of maakt u ook gebruik van uitzendkrachten en zzp’ers? U bent verplicht zicht te houden op de verschillende arbeidsrelaties. Wij helpen u met deze beoordeling zodat u de juiste inhoudingen doet.
     
 • Arbeidsvoorwaarden: In hoeverre zijn uw vergoedingen en verstrekkingen belastbaar? Bestaan er fiscaal voordelige alternatieven? Betaalt u bijvoorbeeld netto kostenvergoedingen die u moet bruteren?
     
 • Wet Ketenaansprakelijkheid: Leent u arbeidskrachten van collega-bedrijven in of besteedt u projecten uit aan onderaannemers? Dan loopt u het risico aansprakelijk te worden gesteld voor niet betaalde belasting en premies.
     
 • Werkkostenregeling: U kunt veel kosten besparen als u de nieuwe fiscale regels op de juiste manier toepast of alternatieven weet te vinden. Denk hierbij aan uw onkostenvergoedingen, tablets en smartphones, auto van de zaak, zakendiners en personeelsfeesten.
     
 • Krijgt u te maken met looncontroles, boekenonderzoeken (verticaal toezicht) of horizontaal toezicht? Wij kunnen u begeleiden bij overleg of discussie met de Belastingdienst, ook als dit leidt tot bezwaar en beroepsprocedures.
     
 • Flexmarkt: Werkt u met een flexibele schil aan arbeidskrachten? Kijkt u ook over de grens naar aanbod van arbeid? U ben verplicht u niet alleen de fiscale regels te respecteren, maar ook de regels op het gebied van minimumloon, arbeidsomstandigheden en passende huisvesting. Wij zijn volledig op de hoogte van alle mogelijkheden en risico’s en helpen u naheffingen en boetes te vermijden.
     
 • Internationale uitzendingen: Heeft u expats of grensarbeiders in dienst? Dan weet u als geen ander dat grensoverschrijdende arbeid een grote impact heeft op u en uw werknemer op het gebied van belastingen, sociale zekerheid, arbeidsvoorwaarden (expat beleid) en administratie. Hoe kunt u deze gevolgen beheersbaar maken en eventuele fiscale mogelijkheden benutten?
     
 • Internationale payroll service. Uw internationaal opererende werknemers moeten het juiste netto salaris krijgen. Tegelijkertijd dient u de correcte afdracht van belasting en premies te doen in de betrokken landen. Hoe verloopt de communicatie tussen de reguliere payroll en de schaduw payroll? Berekent u de juiste premies en past u alle fiscale faciliteiten toe? Wij helpen u bij het opstellen en draaien van complexe payroll.
     
 • U kunt premiekorting krijgen voor het in dienst nemen van jongeren of ouderen in de WW. Hoe komt u hiervoor in aanmerking? Wij brengen de mogelijkheden en stappen graag voor u in kaart.
     
 • Pensioen: Heeft u als DGA uw pensioen in eigen beheer? Dan moet u ervoor zorgen dat uw pensioenregeling aansluit op de wet- en regelgeving, bijvoorbeeld voor de pensioenleeftijd en het maximale pensioengevend loon. U wilt een naheffing immers voorkomen.

Een aanpak die past bij uw organisatie

Elk bedrijf is uniek. Daarom gaan de specialisten van Mazars altijd op zoek naar een oplossing die het beste bij uw organisatie past. Dankzij onze no-nonsense aanpak en inlevingsvermogen zijn wij in staat degelijke oplossingen te vinden voor uw praktische problemen. Zo bent u in staat om gebruik te maken van de mogelijkheden die de wet u biedt en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Meer weten over loonheffingen?

Wilt u meer weten over hoe Mazars uw onderneming kan helpen op het gebied van loonheffingen en sociale premies? Neem dan contact op met Menno Streekstra per e-mail of per telefoon: 088 277 12 64. Hij helpt u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op »

Word lid van onze nieuwsbrief »

Werkkostenregeling

Werken over de grens

Bekijk ook

Share