Vennootschapsbelasting

In Nederland is de winst van een onderneming belast met inkomstenbelasting of met vennootschapsbelasting. De ondernemer ‘natuurlijk persoon’ (bijvoorbeeld een eenmanszaak of vennootschap onder firma) verantwoordt de winst in de aangifte inkomstenbelasting. Ondernemingen in de vorm van een rechtspersoon (bijvoorbeeld een bv, een nv of een coöperatie) vallen onder de vennootschapsbelasting.

Onze dienstverlening

Onze dienstverlening op het gebied van vennootschapsbelasting richt zich onder andere op de volgende onderwerpen:

  • Innovatiefaciliteiten: kent u de WBSO en de Innovatiebox? Deze fiscale faciliteiten van de overheid stimuleren (technische) innovaties.
  • Milieuvriendelijk ondernemen: ontdek welke fiscale faciliteiten de overheid heeft om milieuvriendelijk en duurzaam ondernemen te stimuleren.
  • Beleggingen: waar ligt de grens tussen ondernemen en beleggen en wat is fiscaal de optimale structuur voor uw belegging?
  • Tax compliance en outsourcing: komt u voor verrassingen te staan wanneer u geconfronteerd wordt met buitenlandse fiscale formaliteiten en aangifteverplichtingen? 

Hulp bij praktische zaken, advies bij kansen en risico’s

Mazars helpt u graag uw belastingverplichtingen in kaart te brengen. Naast het verzorgen van vennootschaps- en dividendbelasting, wordt u geadviseerd over alle actualiteiten en relevante issues die impact kunnen hebben op uw onderneming. Zo weet u hoe u in kunt spelen op eventuele kansen en risico’s. Tevens voeren wij voor u bezwaar- en beroepsprocedures en doen wij due diligence onderzoeken.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe Mazars u kan helpen op het gebied van winstbelasting? Neem dan contact op met Eric Klein Hesseling per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 23 84. Hij helpt u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op

Word lid van onze nieuwsbrief

Emigratie

Emigratie

Emigratie

Een emigratie kan gevolgen hebben voor uw fiscale positie. Dit hangt onder andere af van de wet-...

Innovatiebox

Bekijk ook:

Share