Vennootschapsbelasting

Nederland kent twee vormen van winstbelasting: de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting. Maar weet u als ondernemer welke vorm van winstbelasting u moet afdragen? Hoeveel belasting u moet betalen? En waar de kansen en risico’s voor uw onderneming liggen? De specialisten van Mazars helpen u graag met deze vragen.

Hulp bij praktische zaken, advies bij kansen en risico’s

Onze specialisten helpen u met praktische zaken, zoals het vaststellen van het verschuldigde bedrag winstbelasting, het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures en het uitvoeren van due diligence onderzoeken. Ook verzorgen zij uw aangiften inkomsten-, vennootschaps- en dividendbelasting. Daarnaast adviseren zij u over alle actualiteiten en relevante issues die impact kunnen hebben op uw onderneming. Zo weet u hoe u op eventuele kansen en risico’s in kunt spelen.

Onze Expertise

Onze expertise op het gebied van winstbelasting richt zich onder andere op de volgende onderwerpen:

  • Afschrijven en afwaarderen: hoe kunt u fiscaal voordeel halen uit de verschillende afschrijvings- en afwaarderingsmogelijkheden van uw bedrijfsmiddelen?
  • Innovatiefaciliteiten: meer weten over de WBSO, RDA en Innovatiebox, de drie fiscale faciliteiten van de overheid om (technische) innovatie te stimuleren?
  • Belegging: Waar ligt de grens tussen ondernemen en beleggen en wat is de fiscaal optimale structuur voor uw belegging?
  • Tax compliance en outsourcing: kom niet voor verrassingen te staan wanneer u geconfronteerd wordt met buitenlandse fiscale formaliteiten en aangifteverplichtingen.

Meer weten over winstbelasting?

Wilt u meer weten over hoe Mazars u kan helpen op het gebied van winstbelasting? Neem dan contact op met Eric Klein Hesseling per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 23 84. Hij helpt u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op »

Word lid van onze nieuwsbrief »

Share