Risicomanagement

Als organisatie wordt u in toenemende mate geconfronteerd met uiteenlopende uitdagingen. Het risicoprofiel neemt toe en de herziene Corporate Governance Code vraagt om versteviging van risicomanagement. Is uw risicomanagement voldoende gestructureerd opgezet? Vraagt de Audit Committee om een onafhankelijke review? De specialisten van het Mazars GRIC team adviseren u hier graag over.

Uw mogelijke vraag 

Onze service op maat

De Audit Committee heeft gevraagd om de top 10 risico’s te presenteren. Wij hebben nog geen risicomanagement proces. Hoe pakken wij dit aan? Faciliteren top down top 10 risicobeoordeling met management team, en plan voor regulier proces voor updaten top 10 risico’s.
Wij hebben een risicomanagement-afdeling en elk kwartaal bespreken wij de risicoregisters. Er is geen aansluiting met de reguliere planning & control cycle. Beoordelen huidige risicomanagement en control processen met plan van aanpak voor betere integratie van risicomanagement in reguliere management processen.
Als ondernemers managen wij al jaren onze risico’s, meestal impliciet. Het risicoprofiel van de onderneming groeit en wij hebben een aantal negatieve ervaringen gehad. Wij zoeken een adviseur dit ons kan helpen risicomanagement explicieter en meer gestructureerd op te zetten. Op basis van organisatieomvang, strategie, governancestructuur en cultuur, en beoordeling van huidige risicomanagementactiviteiten wordt een plan gepresenteerd voor ontwikkelen van gestructureerd risicomanagementproces. Wij kunnen u daarnaast ondersteunen bij de implementatie. 
Wij zijn met een groot veranderingsproject bezig en missen een risicobeoordeling in de projectaanpak.  Faciliteren van project risicobeoordeling en advies over proces voor updaten daarvan.
Wij hebben een gedegen risicomanagement proces, gefaciliteerd door internal audit. De Audit Committee vraagt nu om een onafhankelijke review. Beoordelen effectiviteit van het risicomanagementproces met aanbevelingen voor verdere verbeteringen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe Mazars u kan helpen met Risicomanagement? Neem dan contact op met Michel Kee (michel.kee@mazars.nl). Hij helpt u graag verder. 

Neem vrijblijvend contact op

Bekijk ook:

Governance_Mazars

Governance

De herziene Corporate Governance Code vraagt meer van ondernemingen. Vraagt u zich af of...

Share