Jaarrekening van de toekomst

Weet u als ondernemer hoe uw onderneming er over vijf jaar voor staat? Wordt er voldoende groei gerealiseerd? Welke elementen beïnvloeden het resultaat positief of negatief? Met de jaarrekening van de toekomst bieden de accountants van Mazars u in één oogopslag overzicht in de relevante onderwerpen die het resultaat van uw onderneming bepalen.

Toekomstplannen op basis van de afgelopen vijf jaar

De jaarrekening van de toekomst bestaat uit een meerjarige balans, een meerjarige winst- en verliesrekening en een meerjarig kasstroomoverzicht. Deze worden gebaseerd op jaarcijfers en historische prestaties uit het verleden. Want door te kijken naar de ontwikkelingen in de afgelopen vijf jaar geven wij u inzicht in de toekomstige financiële positie en prestaties van uw onderneming. Samen met u analyseren wij vervolgens de voor uw onderneming relevante onderwerpen en bespreken wij het ontwikkelperspectief van uw onderneming, gebaseerd op uw toekomstplannen. Zo krijgt u de mogelijkheid om te focussen op de onderwerpen die voor uw onderneming in de toekomst belangrijk zijn. 

Waarom een jaarrekening van de toekomst?

  • De financiële onderbouwing van uw strategische keuzes
  • De formulering van strategische doelen
  • Het inzichtelijk maken van de effecten van groei of krimp van uw omzet/marge (scenario-analyses)
  • De beheersing van het werkkapitaal en solvabiliteit
  • Het indienen van een financieringsaanvraag
  • De bepaling van (mogelijk) toekomstige dividend en andere geldstromen
  • Ondersteuning in een (meerjarig) traject van bedrijfsverkoop of –overname
  • Communicatie met uw personeel, aandeelhouders, management en andere stakeholders

Ontdek de kansen voor uw onderneming

Wanneer u Mazars een jaarrekening van de toekomst laat maken voor uw onderneming, kunt u rekenen op een nuchtere onderzoeksaanpak gebaseerd op (sector)kennis, grondige analyses, ervaring en expertise. Wij werken efficiënt, oplossingsgericht en met korte, heldere communicatielijnen. U heeft één vast contactpersoon. Het resultaat van onze werkzaamheden is altijd maatwerk: een rapportage waarmee u de kansen voor uw onderneming kunt ontdekken.

Ervaringen

Kijk en lees wat onze klanten te zeggen hebben over de jaarrekening van de toekomst:

"Een goed instrument om met de huidige financier van de bank niet alleen terug te kijken, maar ook mee te denken in het realiseren van de doelen in de toekomst. Dit is een mooi instrument om de financiële uitgangspunten toe te lichten."  Cees Meijer, Claassen, Moolenbeek & Partners

Downloads

Share