Financiële verslaggeving via IFRS

De IFRS (International Financial Reporting Standards), de standaarden voor jaarrekeningen, blijven zich ontwikkelen. Aan de standaarden voldoen, de laatste ontwikkelingen volgen en de eventuele impact analyseren kan een enorme uitdaging zijn. Bent u op zoek naar expertise om u hiermee te helpen? Dan bent u bij de specialisten van Mazars aan het juiste adres.

Periodieke omzettingen, ondersteuning en advies

Krijgt u regelmatig te maken met financiële overzichten die moeten voldoen aan de IFRS? Of heeft u behoefte aan incidentele ondersteuning, bijvoorbeeld bij het uitwerken van een acquisitie (de interne onderbouwing en de toelichting in de jaarrekening), het uitvoeren van impairment analyses, of het uitvoeren van lease- of omzetverantwoordingsvraagstukken. De ervaren specialisten van Mazars helpen u zowel met periodieke omzettingen als het oplossen van incidentele vraagstukken. Daarnaast ondersteunen en adviseren zij u onder andere bij:

  • Een (volledige)transitie naar de IFRS
  • Toepassing van gewijzigde of nieuwe IFRS-standaarden
  • Toepassing van de IFRS-standaarden bij complexe transacties (zoals overnames, consolidatiekringen en pensioenregelingen)
  • Het voldoen van een jaarrekening of andere rapportage (bijvoorbeeld voor groepsdoeleinden) aan de IFRS-standaarden
  • Second opinions
  • IFRS-rapportages voor SME’s (Small and Midsized Entities: kleine en middelgrote, niet-beursgenoteerde ondernemingen)

Informatie over de nieuwste ontwikkelingen

Onze specialisten zijn direct betrokken bij de verdere ontwikkeling van de IFRS-standaarden: zij worden daarvoor gedetacheerd naar de IASB (International Accounting Standards Board). Informatie over de nieuwste ontwikkelingen nemen  wij daarom altijd mee in onze werkzaamheden. Naast grondige kennis van de Nederlandse regels en de IFRS-standaarden beschikken de specialisten van Mazars ook over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van US GAAP, UK GAAP en andere internationale verslaggevingsstelsels.

IFRS 16

Nieuws

Beyond-the-GAAP_Mazars

Beyond the GAAP - April 2020

As the COVID-19 epidemic continues to disrupt business, with significant impacts expected on 2020 financial statements, various stakeholders (most especially standard-setters) are working hard to respond to this unprecedented crisis (cf. issue no. 2 of our COVID-19 supplement).

Download pdf 3,10 MB