Door toenemende groei, complexiteit en regelgeving is er een steeds grotere vraag naar internal audit, vooral bij grotere bedrijven en organisaties. Heeft u ondersteuning nodig bij het opzetten van een internal audit functie? Heeft u een internal audit functie, maar beweegt deze onvoldoende mee met de ontwikkeling van uw onderneming? Wordt internal audit onvoldoende gedragen door het management? De specialisten van Mazars adviseren u graag.

Uw mogelijke vraag 

Onze service op maat

Onze organisatie is te klein om in house een effectieve internal audit functie te onderhouden. Wij zoeken een partner hiervoor, ook om specifieke expertise in te brengen.

Een effectieve internal audit functie met Mazars als co-sourcing partner. Co-sourcing richten wij op maat en flexibel in met een uitstekende ‘cost-benefit’ voor de klant.

Onze organisatie is verder gegroeid ook door buitenlandse overnames. Wij overwegen het instellen van een internal audit functie en zoeken advies hoe dit aan te pakken.

Op basis van organisatieomvang, strategie, risicoprofiel, governance en cultuur, komen wij met een maatwerkadvies over de potentiële waarde van internal audit voor uw organisatie en hoe deze kan worden opgezet.

Waar onze organisatie sterk in verandering is, beweegt de internal audit functie niet mee. Het werkterrein beperkt zich tot finance en compliance.

Op basis van organisatie- en stakeholderanalyse presenteren wij een plan voor het transformeren van internal audit met een bredere reikwijdte.

Ik geef leiding aan internal audit, een volledig nieuwe functie binnen de organisatie. Er is veel weerstand bij management omdat de toegevoegde waarde niet wordt gezien. Hoe ga ik hiermee om?

Het opzetten van een internal audit functie die niet past bij de cultuur van de organisatie is moeilijk. Het vraagt om verandermanagement. Wij kunnen de coach zijn.

De Audit Committee vraagt om een onafhankelijke toetsing van de internal audit functie.

Kwaliteitstoetsing op basis van verwachtingen van stakeholders en internationale standaarden van het Institute of Internal Auditors (IIA).

Exportcontrole

Meer informatie?

Nieuws

Herziene Corporate Governance Code

De Corporate Governance Code bevat principes en best practice bepalingen over de governance van beursvennootschappen. De herziene Corporate Governance Code - van toepassing vanaf 2017 - vraagt om versterking van risicomanagement en de interne audit functie.