Interne controle

U wilt kunnen vertrouwen op uw processen; dan moet u ook kunnen vertrouwen op de interne controle. Vraagt u zich af hoe u de processen in uw organisatie beheersbaar kunt houden? Is uw organisatie wel voldoende bestand tegen mogelijk frauderisico? De specialisten van Mazars adviseren u graag.

Uw mogelijke vraag 

Onze service op maat

Wij hebben het plan om transactionele processen in Finance en HR te outsourcen. Hoe zorgen wij ervoor dat de processen beheersbaar blijven. Wij voegen onze expertise toe aan uw project team om de herinrichting van de controlesystemen voor de nieuwe situatie te faciliteren.
Door sterke groei, ook door overnames, zijn ons beleid en procedures niet eenduidig en niet up to date. Review van huidige beleid en procedures en faciliteren van proces voor updaten beleidsraamwerk samen met functionele eigenaren in gestructureerd en praktisch format.
Plan bestaat voor implementatie van SAP ter verbetering van de processen. Goed moment om ook de interne controle te optimaliseren. Met het IT Advies en Assurance team werken wij samen met uw projectenteam voor herinrichting van het controlesysteem met optimale inzet van SAP. 
Wij hebben interne procedures als antwoord op externe regelgeving en belangrijke risico’s, maar hebben onvoldoende zicht op de mate van compliance in de verschillende bedrijfsonderdelen. Inventariseren en beoordelen effectiviteit van de implementatie en continue monitoring van procedures. Rapportage over mate van compliance en verbetermogelijkheden.
Door recente fraudezaken zijn aantal zwakheden in de controlesystemen blootgelegd. Wij moeten meer bestand zijn tegen frauderisico. Faciliteren ‘geleerde lessen’ naar aanleiding van de fraudezaken en voorbereiding implementeren verbeteringen in controlesystemen.

Nieuws

Share