RPA

Robotics Process Automation (RPA) om efficiency en kwaliteit van (finance) transacties te verhogen.

RPA is een software-oplossing (op een server of computer) die, net als een normale medewerker, rechten en toegang heeft tot data en systemen, op knoppen kan klikken, knippen en plakken, mail kan lezen en versturen, data kan overzetten van het ene systeem naar het andere, informatie van websites kan halen, formulieren kan invullen, overzichten kan maken et cetera. Het is dus een digitale assistent die weliswaar gedetailleerde instructies nodig heeft om taken te verwerken, maar wel 24/7 kan werken zonder moe te worden of fouten te maken.

RPA is met name interessant bij een hoog volume van transactionele, repeterende activiteiten van medewerkers (zoals gezegd ‘saai werk dat veel tijd kost en slimmer moet kunnen’) zoals factuurcontrole en -registratie, overzetten / inkloppen van gegevens, matchen van data, Know Your Customer-processen, opstellen van (simpele) rapporten / overzichten en dergelijke.

Op basis van ervaringen, onder andere ook in Nederland, zien we dat RPA vaak snel geïmplementeerd kan worden. Binnen één tot twee maanden kan een werkende oplossing worden opgeleverd, die vaak binnen zes tot twaalf maanden al is terugverdiend.

Onze diensten

  • Proof of Concept (PoC): pilot-aanpak om mogelijkheden en impact te ontdekken
  • Opportunity assessment en business case: bepalen van de mogelijkheden in uw organisatie
  • RPA-tool selectie: wij werken onafhankelijk van RPA tooling leveranciers
  • RPA implementatie en onderhoud
  • Opzetten van RPA Centre of Excellence