Corporate Finance

Wat uw ambitie ook is, onze corporate finance adviseurs helpen u bij het initiëren, onderhandelen, structureren en afsluiten van uw financiële transacties. Wij ondersteunen zowel nationale als internationale opererende ondernemingen op het gebied van fusies en overnames.

Hierbij begeleiden wij belanghebbenden zoals ondernemers, corporates, managementteams, private equity, participatiemaatschappijen en financierende banken. Samen met u doorlopen wij het gehele traject naar een succesvol resultaat - of dit nu een verkoop, aankoop, fusie of overname betreft. 

 • Acquisities
  Met onze jarenlange ervaring bij het adviseren over succesvolle acquisities en ons uitstekende netwerk kunnen wij u op de juiste manier bij een acquisitieproces van dienst zijn. Door middel van een gedegen strategische analyse en marktonderzoek worden potentiële acquisitiekandidaten geïdentificeerd en benaderd. Vervolgens kunnen wij u assisteren bij de te voeren onderhandelingen of deze namens u voeren om tot de, in uw ogen, correcte prijs en voorwaarden te komen. Hierdoor ziet de toekomst van uw onderneming er nog positiever uit.  
 • Bedrijfsverkoop
  De verkoop van een onderneming is een complex en intensief proces; of het nu gaat om bedrijfsovername, bedrijfsoverdracht of bedrijfsopvolging. Want wat is uw onderneming waard en hoe vindt u een geschikte koper? Door ons uitgebreide (internationale) netwerk zijn onze ervaren adviseurs in staat om potentiële kopers te identificeren en een passende koper voor u te vinden. Wij begrijpen uw belangen en door jarenlange transactie-ervaring halen wij voor u het maximale uit de onderhandelingen. Zo wordt een complex proces een stuk overzichtelijker.
 • Fondsen aantrekken
  Wij helpen u bij de selectie van het juiste type (her)financiering (schuld, vermogen of beursintroductie) en het ontwikkelen van een aantrekkelijke propositie voor potentiële financiers, zoals private equity.
 • Bedrijfswaardering
  Een ondernemingswaardering (of eventueel de waardering van een deel van de onderneming) houdt vaak verband met een overnametransactie, koop of verkoop van een bedrijf. Maar ook bijvoorbeeld bedrijfsopvolging binnen de familie, uitkoop van een mede-aandeelhouder of echtscheiding kan aanleiding geven tot het doen van een bedrijfswaardering. Wat de reden voor het doen van een bedrijfswaardering ook is, het is belangrijk dat een dergelijk onderzoek wordt uitgevoerd door ervaren waarderingsspecialisten.
 • Due diligence onderzoeken
  Voordat een koop definitief wordt gemaakt, is het verstandig om grondig onderzoek te doen naar de bedrijfsmatige aspecten van de onderneming. Een dergelijk (vendor) due diligence onderzoek, ook wel ‘boekenonderzoek’ genoemd, kan voorkomen dat na het sluiten van een deal vervelende verrassingen aan het licht komen.