Corporate finance & M&A

M&A-advies voor het creëren en maximaliseren van de aandeelhouderswaarde.

Bij Mazars adviseren wij organisaties, particuliere bedrijven en investeerders bij het kopen en verkopen van bedrijven, het aantrekken van middelen en het herstructureren van schulden. Onze teams hebben ruime ervaring met verschillende sectoren en transacties van klein tot groot. Door ons volledig geïntegreerde, internationale team kunnen we projectteams met unieke en specifieke ervaring inzetten om uw project tot een succes te maken. En met onze aanwezigheid in meer dan 90 landen en gebieden over de hele wereld kunnen onze financieringsexperts u helpen in contact te komen met overnamekandidaten, kopers en geldverstrekkers over de hele wereld.  

M&A is een zeer gevoelig en tijdrovend proces met complexe beslissingen. Het vereist niet alleen de juiste strategie, maar het betekent ook dat u de juiste adviseurs moet hebben om de transactie op de juiste manier te beheren en waarde te creëren voor de aandeelhouders en belanghebbenden in het algemeen.   

Wij kunnen u ondersteunen en deskundig advies geven gedurende het gehele M&A-proces en de daarmee samenhangende strategische kwesties.  

De verkoop van uw bedrijf   

Wij kunnen u helpen de maximale waarde voor uw bedrijf te realiseren. Of u nu een bedrijf verkoopt dat u heeft opgericht en opgebouwd of een onderdeel van uw portefeuille afstoot; wij ontwerpen samen met u een oplossing op maat die bij u en uw bedrijf past en rekening houdt met het zeer vertrouwelijke karakter van een beslissing om uw bedrijf te verkopen. We helpen bij:  

 • Het bedrijf voorbereiden op de verkoop en het samen met u bepalen van de beste strategie en timing voordat een formeel proces wordt gestart..   
 • De productie van informatiememoranda, ‘teasers’, financiële modellen, bedrijfsplannen en andere documenten om aan potentiële kopers te presenteren.  
 • Het identificeren en benaderen van potentiële kopers ongeacht de locatie.  
 • Het analyseren en beoordelen van en onderhandelen over aanbiedingen om uw doelstellingen te behalen en de waarde te maximaliseren.  
 • Het projectmanagement van uw verkoopproces tot en met de afronding ervan, zodat uw dagelijkse activiteiten zoveel mogelijk door kunnen lopen.   
 • Het onderhouden van contacten met juridische adviseurs om ervoor te zorgen dat de voorwaarden van juridische documenten optimaal zijn.   

Uiteindelijk is de beslissing om uw bedrijf te verkopen één van de grootste beslissingen in uw werkzame leven als u een ondernemer bent of een zeer belangrijke verantwoordelijkheid als u binnen een organisatie werkt. Wij zorgen ervoor dat u bij elke stap van het proces praktisch, grondig en technisch uitstekend advies krijgt om een zo hoog mogelijke waarde te behalen.   

Middelen aantrekken  

Wij kunnen u helpen bij het vaststellen en evalueren van uw financieringsbehoeften, het bepalen van de juiste structuren (aandelen, schulden, mezzaninefinanciering) en het vinden van de juiste partners. Naast het aantrekken van middelen met een aandelenverkoop of kapitaalverhoging, bieden we ook een uitgebreid pakket aan kredietadviesdiensten.  

Buy-outs  

Wij adviseren aandeelhouders en managers bij kapitaalherstructureringen in management buy-outs en leveraged buy-out transacties met zowel nationale als internationale financieringspartners. Wij kunnen u adviseren bij:  

 • Het ontwerpen van de juiste vermogensstructuur (bedrag van de beoogde schuld versus bedrag van het eigen vermogen).  
 • Het onderhandelen over voorwaarden met verstrekkers van eigen vermogen, obligaties en kredieten.  
 • Het vinden van een financiële partner om uw plannen en strategie te ondersteunen.  
 • Het invoeren van een governancestructuur om te voldoen aan de doelstellingen en verwachtingen van het management en uw nieuwe financiële partner.  
 • Het opzetten van en onderhandelen over een managementpakket en aandeelhoudersovereenkomst in lijn met de ontwikkelingsstrategie.  

Acquisitie en externe groei  

Wij helpen grote, nationale en internationale organisaties, particuliere ondernemingen en financiële investeerders bij hun acquisities en externe groei. 

Een overnamestrategie kan gecompliceerd zijn en veel geld en tijd kosten, zelfs als u M&A-teams binnen uw bedrijf heeft. Bij Mazars helpen we u bij elke fase van het overnameproces:  

 • Het ontwerpen van een overnamestrategie en het maken van een scorekaart om overnamekandidaten te beoordelen.  
 • Screening van de markt om kandidaten te vinden.  
 • Kandidaten benaderen en een dialoog op gang brengen.  
 • Eerste analyse van de verstrekte informatie.  
 • Prijsanalyse en beoordeling van potentiële synergiën.  
 • Voorbereiden van en onderhandelen over aanbiedingen aan kandidaten.  
 • Projectmanagement van uw acquisitie tot en met de afronding ervan, zodat uw dagelijkse activiteiten zoveel mogelijk door kunnen lopen.  
 • Het onderhouden van contacten met andere adviseurs zoals dienstverleners met betrekking tot due diligence, juridische adviseurs en verkopers.  

Bij een correcte afwikkeling kunnen acquisities groei stimuleren en de aandeelhouderswaarde aanzienlijk verhogen. Ons wereldwijde team van experts werkt met u en uw teams samen om uw overnamestrategie de beste kans van slagen te geven.  

Onze hulpmiddelen & oplossingen  

Mazars heeft een eigen platform ontwikkeld om transactie-informatie en marktinzicht te delen en samen te werken met onze corporate finance teams in meer dan 30 landen op het gebied van transactiekansen. Dit betekent dat u profiteert van het beste van ons internationale team van experts, waar u ook gevestigd bent.  

Onze mensen   

Mazars heeft meer dan 250 corporate finance professionals in meer dan 30 landen.  

Document

Een selectie van Deals & financing transacties in 2023
Een selectie van Deals & financing transacties in 2023