M&A in West-Europa: Fiscale valkuilen en structureringsmogelijkheden

6 december 2021 - Buiten Europa wordt nogal eens verondersteld dat er sprake is van een helder en eenduidig Europees fiscaal stelsel. Maar hoewel de Europese fiscale stelsels vaak moderner zijn dan in veel andere regio’s, kan zaken doen in verschillende Europese landen een uitdaging zijn door de verschillen in de Europese belastingstelsels.

Overnames in West-Europa zijn voor veel investeerders nog steeds aantrekkelijk, maar, hoewel de meeste West-Europese landen ook lid zijn van de EU, worden zowel de acquisities als de integratieprocessen sterk beïnvloed door de praktijk van de verschillende jurisdicties.

Onze experts hebben dan ook regelmatig te maken met fiscale risico’s die het succes van een transactie bedreigen. In dit rapport focussen wij op wat investeerders fiscaal mogen verwachten in West-Europa, hoe fiscale valkuilen kunnen worden omzeild en hoe fiscale faciliteiten kunnen worden benut.

Download het rapport om meer te weten te komen over fiscale valkuilen en mogelijkheden die u zullen helpen de juiste volgende stap te bepalen.

Document

Doing M&A in Western Europe
Doing M&A in Western Europe