Bouw & Vastgoed

Bouw- en vastgoedondernemingen bevinden zich in een uitdagende markt. Steeds meer panden staan leeg, mede waardoor het aantal nieuwbouwprojecten afneemt. Daarnaast is het bancair financieren van projecten niet vanzelfsprekend meer. Deze ontwikkelingen brengen uitdagingen maar ook kansen met zich mee waar u op wilt inspelen. Geen tijd om stil te zitten, onderneem actie!

Hotel_mazars

Hotelwezen

De economische tegenwind zorgt voor lagere bezettingsgraden – en opvolgende prijsdruk – bij...

Neem vrijblijvend contact op »
 
 

Uitdagingen bouw en vastgoed

Met welke uitdagingen krijgt u als bouw en vastgoedondernemer zoal te maken? De specialisten van Mazars zetten de kansen en risico’s voor u op een rij!

 • Leegstand: Kantoor-, bedrijfspanden en winkels staan steeds vaker leeg, waardoor in toenemende mate bestaande bouw omgebouwd en geoptimaliseerd wordt. Waar moet u op financieel en fiscaal gebied rekening mee houden bij het ombouwen van bestaande panden? De huidige eisen van opdrachtgevers en investeerders vragen om een zorgvuldige voorbereiding en uitvoering.
     
 • Duurzaamheid: De nadruk op duurzaamheid neemt toe en wordt steeds meer vanzelfsprekend. Niet alleen bij nieuwbouwprojecten, maar ook bij projecten waarin bestaande bouw wordt geoptimaliseerd, speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Panden moeten multifunctioneel worden en energiezuinig zijn. Daarnaast vervult duurzaamheid een steeds grotere rol in aanbestedingen. Hoe duurzaam is uw onderneming?
     
 • Transparantie: De toezicht op bouw en vastgoedondernemingen neemt toe. Inzicht bieden in uw bedrijfsvoering en jaarcijfers wordt steeds belangrijker. Maar weet u aan welke wetten en regels u moet voldoen? Welke aspecten moet u inzichtelijk maken?
     
 • Financiering: Hoe zorgt u ervoor dat uw projecten, en dus ook uw organisatie, goed gefinancierd zijn? Projecten worden minder bancair gefinancierd, waardoor u op zoek moet naar alternatieven. Welke alternatieve financieringen kunt u aanboren en wat zijn de specifieke gebruiken hierbij?
     
 • Flexibilisering: In de bouw en vastgoedsector is het inlenen van zzp-ers en buitenlands personeel steeds gebruikelijker. Dit brengt diverse complexe fiscale en financiële uitdagingen met zich mee waar u op voorbereid wilt zijn. Daarbij worden steeds meer risico’s verlegd naar de (hoofd)aannemer. Ken deze risico’s, maar nog belangrijker, weet hoe hiermee om te gaan.
     
 • Samenwerkingsvormen: In de bouw en vastgoed sector ontstaan nieuwe samenwerkingsvormen, waaronder consolidatie en ketenintegratie. Deze samenwerkingsvormen hebben impact op uw bedrijfsvoering. Hoe zorgt u ervoor dat u alles goed heeft ingeregeld?

Toegevoegde waarde & Aanpak op maat

De specialisten van Mazars helpen u deze en andere uitdagingen te lijf te gaan. Met uitgebreide vakkennis en expertise, begeleiden zij u op organisatorisch, juridisch en fiscaal gebied. Creatief inspelend op relevante ontwikkelingen, adviseren zij u over de risico’s en kansen voor uw onderneming. Daarbij kunt u rekenen op pragmatische antwoorden voor uw vraagstukken. De sector bouw en vastgoed bestaat bovendien uit diverse marktsegmenten. Een projectontwikkelaar heeft met andere uitdagingen te maken dan bijvoorbeeld een aannemer of een woningcorporatie. Een persoonlijke, op maat gesneden aanpak is daarom van groot belang. Met onze kennis en expertise van onderstaande deelsectoren kunnen wij u optimaal ondersteunen:

Meer weten over de sector bouw en vastgoed?

Wilt u meer weten over uw uitdagingen binnen de sector bouw en vastgoed en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Walfried van Egeraat (per e-mail of per telefoon: +31 88 277 20 90). Hij helpt u graag verder.

Share