Institutionele vastgoedbeleggers

Institutionele vastgoedbeleggers (pensioenfondsen, banken, verzekeraars, beursgenoteerde beleggingsfondsen) zijn er in vele soorten en maten, maar voor allen geldt dat de beweging van de Nederlandse vastgoedmarkt neerwaarts is en dat de waardedaling sterk afhankelijk is van de locatie en van de assetcategorie.

Ontwikkelingen bij institutionele vastgoedbeleggers 

Een aantal institutionele vastgoedbeleggers hebben een voorkeur voor vastgoed om hun langjarige verplichtingen tegen inflatierisico te beschermen (verzekeraars en pensioenfondsen). Andere institutionele beleggers creëren schaalvoordelen voor hun participanten (beursgenoteerde beleggingsfondsen).

De IVBN is de belangenbehartigingsorganisatie voor institutionele beleggers in Nederlands vastgoed en bestaat uit 31 leden met circa 60 miljard euro aan Nederlands vastgoed (en circa 150 miljard euro aan buitenlands vastgoed).

Een institutionele vastgoedbelegger is aan te merken als een lange-termijn belegger en is zich bewust van de krachten van de wereldeconomie op het vastgoedbezit. In dat kader is het begrijpelijk dat Nederlandse institutionele vastgoedbeleggers in toenemende mate internationaal georiënteerd zijn en in de regel via fondsstructuren in Nederlands vastgoed participeren. 

Mazars voegt waarde toe 

De medewerkers van Mazars hebben ruimschoots ervaring met financieel-juridische advisering van institutionele vastgoedbeleggers. Mazars wordt – al dan niet voor een second-opinion – ingezet voor specifieke fiscale vastgoedkennis bij vastgoedtransacties en bij structurering van vastgoedfondsen. Mazars staat klaar om de institutionele vastgoedbelegger optimaal te adviseren op dit gebied.

Overige dienstverlening van Mazars

Naast de specialistische vastgoedkennis van Mazars bieden wij een breed scala aan dienstverlening zoals accountancy en fiscale diensten en kunnen wij u helpen met vraagstukken op het gebied van o.a. strategie, waarderingsvraagstukken, aansprakelijkheid, ICT, subsidies, scholing en personeelsbeleid. Onze korte communicatielijnen stellen ons in staat u snel in contact te brengen met de juiste persoon. Hierdoor zijn we in staat u van up-to-date en concrete adviezen te voorzien.

Share