Private vastgoedbeleggers

Private vastgoedbeleggers zijn er in vele soorten en maten, maar voor allen geldt dat de beweging van de Nederlandse vastgoedmarkt neerwaarts is en dat de waardedaling sterk afhankelijk is van de locatie en van de assetcategorie.

Marktontwikkelingen voor private vastgoedbeleggers

De vraag naar A-locaties blijft bestaan, bij B- en C-locaties vallen rake klappen. Op alle fronten is het transactievolume mager, de kantorenmarkt is met name door de leegstand verzwakt, de woningmarkt zit op slot en alleen bepaalde segmenten van de winkelmarkt blijven nog redelijk liggen.

De lange-termijn belegger kan de schade beperkt houden door zich te richten op lage financieringslasten en een hoge bezettingsgraad. Toch voelen vele private vastgoedbeleggers het zware weer en kampen met leegstandsproblematiek, (her-)financieringskwesties, niet verhandelbare objecten en daaropvolgende waardedalingen. 

Bijzondere marktontwikkelingen vragen om bijzondere maatregelen. De private vastgoedbelegger kan niet langer als een haas in de koplampen kijken; actie is geboden. De belegger dient te reorganiseren, te saneren, te herstructureren, te herfinancieren en zijn vastgoedportefeuille aan te passen naar de eisen van de tijd (duurzaamheidsinvesteringen) om toenemende leegstand te voorkomen. 

Mazars voegt waarde toe 

De bovenstaande activiteiten gaan – naast de strategische, financiële en juridische vraagstukken –veelal gepaard met fiscale aspecten. Denk aan de belastingdruk bij vastgoedtransacties (BTW en overdrachtsbelasting), aan winstbelastingen bij het implementeren van alternatieve financieringsvormen, aan internationaal belastingrecht (verdragen, valutaverschillen, transfer pricingaspecten) bij het herstructureren of afstoten van buitenlands vastgoed.

De medewerkers van Mazars hebben op dit gebied ruimschoots ervaring met de begeleiding van private vastgoedbeleggers en staan als zodanig klaar om u optimaal te adviseren.

Overige dienstverlening van Mazars

Naast de specialistische vastgoedkennis van Mazars bieden wij een breed scala aan dienstverlening zoals accountancy en fiscale diensten en kunnen wij u helpen met vraagstukken op het gebied van o.a. strategie, waarderingsvraagstukken, aansprakelijkheid, ICT, subsidies, scholing en personeelsbeleid. Onze korte communicatielijnen stellen ons in staat u snel in contact te brengen met de juiste persoon. Hierdoor zijn we in staat u van up-to-date en concrete adviezen te voorzien.

Share