Financial Services

De financiële sector is continu in beweging. Financiële dienstverleners hebben niet alleen te maken met ingrijpende wijzigingen en hervormingen van regelgeving en verslaggevingsstandaarden, maar ook met cruciale vraagstukken op het gebied van onder meer risicomanagement, transparantie, duurzaamheid, technologische ontwikkelingen en innovatie. Het huidige speelveld en de daarmee gepaard gaande uitdagingen van financiële dienstverleners hebben een groot effect op de strategische en organisatorische doelstellingen en de dagelijkse bedrijfsvoering. Onze accountants en adviseurs helpen u om deze uitdagingen samen aan te gaan.

Sectorgroep Mazars Financial Services

De ervaren specialisten van Mazars hebben hun krachten gebundeld in de Sectorgroep Mazars Financial Services. Samen leveren zij specifieke deskundigheid aan ondernemingen in de financiële sector, zoals banken, verzekeraars, pensioenfondsen, financieringsmaatschappijen en beleggingsinstellingen. Zij bieden onder andere expertise op het gebied van:

  • Assurance opdrachten
  • Internal Audit Support
  • ISAE 3402-rapporten

Aanpak

Maatwerk staat hierbij voorop. Wij stellen niet de wet- en regelgeving centraal, maar het vinden van maatwerkoplossingen. Onze specialisten zijn flexibel, en werken efficiënt, oplossingsgericht en met korte communicatielijnen: u heeft altijd één contactpersoon. Daarnaast profiteert u van de internationale samenwerking van onze specialisten, want Mazars heeft één Global Financial Services team. Hierdoor kunnen wij internationale klanten wereldwijd bedienen, en ook voor lokale ondernemingen gebruikmaken van internationale experts. 

Ervaringen

Lees wat onze klanten te zeggen hebben over onze werkzaamheden:

“I can only agree with your concerns regarding the false assumption that only the big four firms are able to audit large companies. The plan to progressively build an international audit firm with European origins is a worthy idea and I am convinced that it can be a success.” BNP Paribas

Bekijk ook

SFCR Study 2018 - 1086x202

Solvency and Financial Condition Report Study 2018

Voor het tweede jaar op rij heeft Mazars een onderzoek uitgevoerd naar rapporten over de solvabiliteit en de financiële staat van Europese verzekeraars en herverzekeraars. De analyse is dit jaar uitgebreid met 15 Europese maatschappijen die onder de op 1 januari 2016 van kracht geworden Solvency II-richtlijn vallen.

Download pdf 9,30 MB

Door SIRA grip op integriteitsrisico’s

De uitvoering van een Systematische Integriteitsrisico Analyse, ook wel bekend als een ’SIRA’, vraagt een inspanning van financiële instellingen. Mede, omdat de uitkomsten van de SIRA in de hele organisatie doorgewerkt en gemonitord moeten worden.