Transport & Logistiek

De transportsector is constant in beweging. De concurrentie is groot en de economie fluctueert. Daarom wilt u uw kosten onder controle houden en zo flexibel mogelijk zijn. Zo kunt u zich snel aanpassen aan de veranderende markt. De specialisten van Mazars helpen u de juiste keuzes te maken. Financieel, juridisch en fiscaal, maar ook op het gebied van HR, IT en duurzaamheid. Zo kunt u scherp aan de wind varen.

Brexit

Voor ondernemers die (in)direct zaken doen met het Verenigd Koninkrijk heeft de Brexit grote,...

Nieuws

Uw uitdagingen

Van transporteurs en verladers tot intermediairs en dienstverleners. De sector kent een breed scala aan bedrijvigheid. Of u nu alleen binnen Nederland actief bent of ook in het buitenland, iedere ondernemer krijgt met uitdagingen te maken.

 • Jaarrekening van de toekomst: Hoe staat uw organisatie er over vijf jaar voor? Uw jaarcijfers zeggen niet alleen veel over het verleden, maar vormen ook inzicht in de toekomst. De sectorspecialisten kennen uw wereld en hebben het vermogen een heldere visie te creëren voor uw organisatie.
 • Btw- en douanewetgeving : Als u activiteiten heeft in het buitenland krijgt u te maken met complexe internationale wet- en regelgeving. U wilt er zeker van zijn dat u uw fiscale verplichtingen nakomt en optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden.
 • Personeel : Is uw personele bezetting wel in overeenstemming met uw strategische doelstellingen? De snel veranderende markt en de wisselende vraag van uw klanten vraagt om actie. U wilt hier flexibel op inspelen en tegelijkertijd kosten besparen, maar wat zijn daarin de mogelijkheden? En hoe kunt u de enorme pensioenlasten beperken? Betaalt u wel de juiste premies? Wij adviseren u graag over al uw vragen omtrent personeel, zodat u onnodige kosten kunt besparen.
 • Veranderingen in de markt vragen niet alleen om flexibiliteit, maar ook om innovatie. Maak het onderscheid en neem uw business model eens kritisch onder de loep. Zijn er slimmere samenwerkingen mogelijk of is ketenintegratie een oplossing?
 • Informatievoorziening : Dat wordt de trend voor de komende jaren. Uw klanten willen inzicht in de orderstatus, zonder dat zij dit hoeven te bekopen met hun privacy. Hoe veilig zijn hun gegevens bij uw onderneming? Het spanningsveld tussen transparantie en privacy wordt almaar groter, een juist en efficiënt ingericht systeem heeft directe weerslag op uw kosten én opbrengsten. 
 • Fusies en overnames : De consolidatietrend in de sector Transport & Logistiek zet door. Als gevolg van meer fusies en overnames ervaart u toenemende druk in het speelveld. Wanneer u besluit zelf de krachten te bundelen, wilt u weten waar u aan toe bent. Een adequate waardebepaling van uw onderneming en due diligence helpt u gefundeerde keuzes te maken.
 • Duurzaamheid : Uw klanten zijn anders naar de wereld gaan kijken en kritischer op uw organisatie dan voorheen. Duurzaamheid is een belangrijk thema, tegelijkertijd moet u de kosten in de gaten houden. Heeft u uw mogelijkheden om duurzaam te innoveren al in kaart?
 • Estate planning : De continuïteit van uw bedrijf is wellicht een belangrijke doelstelling. Maar wat als er onverhoopt iets met u gebeurt? Zijn hiervoor voorzieningen getroffen en is de volgende generatie of uw opvolger opgelijnd? Nadenken over continuïteitsrisico’s, opvolging en uw estate planning is van groot belang!

De sectorspecialisten kijken niet alleen naar oplossingen maar houden rekening met de mogelijkheden binnen de unieke context van uw organisatie. Dat is de toegevoegde waarde van jarenlange kennis en expertise binnen de sector Transport & Logistiek. 

Optimaal resultaat door samenwerken

Maximaal resultaat door goede samenwerking. Niet alleen met onze klanten, maar ook vóór onze klanten. Dat is waar Mazars voor gaat. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, werken wij samen met:

 • Pellicaan Advocaten  voor juridische vraagstukken op het gebied van transportrecht, geschillen rondom vervoersdocumenten of contracten
 • PNO Consultants  voor de mogelijkheden op het gebied van subsidies
 • Groenewout  voor logistieke vraagstukken
 • Walther Ploos van Amstel , columnist van Mazars Transport & Logistiek Actueel. Walther Ploos van Amstel is verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Als expert staat hij midden in de sector en verricht hij veel onderzoek. 

Meer informatie?