Seminar: Fiscaal in control voor goede doelen organisaties

26 NOVEMBER 2019 - Heeft u ooit stilgestaan bij mogelijke belastingplicht voor de vennootschapsbelasting, loonbelasting en de btw voor het goede doel waar u aan verbonden bent? Wij nodigen u graag uit voor een kosteloos seminar ‘Fiscaal in control’ op de inspirerende locatie van Amnesty International in Amsterdam.

Meld u kosteloos aan

Vennootschapsbelasting

De gedachte bij goede doelen organisaties is vaak dat heffing van vennootschapsbelasting niet aan de orde zal zijn. Voor een deel van de inkomsten is dat ook zeker zo, toch is het van belang na te gaan in hoeverre nieuwe activiteiten worden ontplooid waarmee de organisatie een onderneming drijft en hierdoor is onderworpen aan vennootschapsbelasting. Ook een ANBI-status kan fiscale voordelen opleveren voor de vennootschapsbelasting, schenk- en erfbelasting, en energiebelasting. Wij informeren u over deze voordelen en over de manier waarop in de toekomst met de ANBI-wetgeving moet worden omgegaan’.

Omzetbelasting

Tal van goede doelen trachten hun inkomstenbasis meer duurzaam en solide te maken door ‘eigen activiteiten’ te ontplooien. Advisering van overheid en bedrijven, seminars, verkoop van goederen zijn hier voorbeelden van. Zonder dat u zich daarvan bewust bent, brengt dit btw-gevolgen met zich mee, zowel met reguliere heffing als met bijzondere ‘verzachtende’ goedkeuringen. Daarnaast geldt per 2020 een nieuwe btw-vrijstelling. De fiscale regelgeving is en blijft complex. In dit seminar nemen wij u mee langs de belangrijkste btw-regels om grip op btw te krijgen.

Loonheffingen

De ervaring leert dat goede doelen organisaties tegen vragen aanlopen bij het inzetten van vrijwilligers en het toepassen van de vrijwilligersregeling. Bij projecten buiten Nederland kan bijvoorbeeld veelal een hogere onbelaste vergoeding worden toegekend, maar is een gedegen onderbouwing wel vereist. Veelal blijft een degelijke administratie achterwege, wat kan leiden tot naheffingsaanslagen bij een controle van de Belastingdienst. Ook het inhuren van zzp’ers en flexibele arbeidskrachten kan leiden tot kritische vragen van de Belastingdienst. Tijdens de sessie zullen wij deze en andere aan loonheffingen gerelateerde actuele onderwerpen bespreken.

Datum en locatie

Dinsdag 26 november 2019
Amnesty International Nederland | Keizersgracht 177 | 1016 DR Amsterdam

Programma

13.00 uur

Ontvangst

13.15 uur

Inleiding

13.30 uur

Vennootschapsbelasting & ANBI
Netty van Kreveld, Director Tax Mazars
Marieke van Kooten, Senior Tax Advisor Mazars

14.30 uur

Pauze

14.45 uur

Omzetbelasting
Sander van Kreijl, Senior Tax Advisor Mazars

15.45 uur

Pauze

16.00 uur

Loonheffingen
Martin Aandewiel, Senior Tax Advisor, Mazars

17.00 uur

Borrel

Permanente Educatie

Door deel te nemen aan dit seminar kunnen leden van het NBA 3 PE-uren ontvangen. 

Meld u kosteloos aan

Bekijk ook

Welke regels en fiscale gevolgen komen er kijken bij donaties aan goede doelen _ Page.png

De fiscale gevolgen van donaties aan goede doelen

5 september 2019 – Vandaag is het de Internationale Dag van de Liefdadigheid, een dag om stil te staan en aandacht te vestigen op liefdadigheidsinitiatieven en de vele organisaties die dit werk verrichten. Naast de onmisbare inzet van vrijwilligers, zijn financiële bijdragen voor deze organisaties van essentieel belang. Bijdragen zijn er in tal van vormen zoals subsidies, donaties, legaten en giften. Voor elk van deze vormen zijn verschillende fiscale gevolgen van toepassing.

Deponeringsverplichting stichtingen in aantocht_page.png

Deponeringsverplichting stichtingen in aantocht

22 juli 2019 – Op 30 juni jl. is de brief van de ministers van Financiën en Veiligheid, waarin ingrijpende wijzigingen in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (wwft) en aanverwante regelgeving staan, bekend gemaakt. Deze wijzigingen kunnen voor stichtingen lastenverzwaring met zich meebrengen.

Meer informatie?