Workshop: IFRS Update

30 OKTOBER 2019 - De IFRS-standaarden blijven zich in rap tempo ontwikkelen. Het volgen van ontwikkelingen over IFRS en het analyseren van de impact op uw cijfers kan een uitdaging zijn. IFRS biedt uitdagingen, maar kan ook kansen opleveren in internationaal verband. Tijdens de workshop ‘IFRS Update’ op 30 oktober brengen u wij op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. Wij helpen u graag uw jaarrekening volledig IFRS-proof te maken.

Meld u aan

De workshop zal in het Engels worden gegeven en is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp IFRS. De workshop is interactief: u kunt vooraf uw vragen insturen via het aanmeldformulier. 

Onderwerpen

Tijdens deze workshop zullen de volgende onderwerpen behandeld worden:

  • IFRS 16 Leases - Praktische implementatievraagstukken en interactie met andere IFRS-standaarden.
  • IFRS 9 en IFRS 15 - Vraagstukken die voortvloeien uit de eerste toepassing van de nieuwe normen.
  • Actuele kwesties voor de financiële verslaglegging over 2019 - met inbegrip van de IBOR-hervorming, verliesgevende contracten en onzekerheid over fiscale behandeling.
  • Belangrijkste lessen uit forensisch onderzoek op het gebied van financiële verslaglegging.

Datum en locatie

Woensdag 30 oktober 2019
Mazars Rotterdam | Watermanweg 80, 3067 GG Rotterdam

Programma

08.45 uur

Ontvangst

09.00 uur

Start workshop

11.00 uur 

Pauze

11.15 uur

Vervolg workshop

13.00 uur

Lunch met gelegenheid tot individuele vragen

14.00 uur 

Einde

Kosten en Permanente Educatie

De deelnamekosten bedragen € 195,- ex btw per persoon. Dit is inclusief een 4 PE-uren certificaat en cursusmaterialen.

Sprekers

De workshop wordt gegeven door Steven Brice en Josephine Tyrrel.

Steven is de partner die verantwoordelijk is voor het Financial Reporting Advisory team van Mazars en heeft zeer veel ervaring met UK GAAP, US GAAP en IFRS. Hij is de afgelopen 20 jaar veel cliënten van dienst geweest met technische boekhoudkundige ondersteuning. Steven werkt ook regelmatig samen met het team Forensische en Opsporingsdiensten van Mazars en heeft ervaring met het optreden als getuige-deskundige. Steven is lid van de UK GAAP Technical Advisory Group (TAG) - hij is benoemd door de Financial Reporting Council (FRC) - en hij is tevens lid van een IFRS-werkgroep voor de EFRAG (European Financial Reporting Advisory Group). Daarnaast is hij voormalig voorzitter van de technische commissie van de London Society of Chartered Accountants (LSCA) en lid van de Belangengroep Waardering van het ICAEW (Institute of Chartered Accountants in England and Wales). Hij voert regelmatig waarderingswerkzaamheden van immateriële activa in overeenstemming met de IFRS 3-vereisten uit.

Josephine is senior manager in het Mazars Financial Reporting Advisory team dat verantwoordelijk is voor de interne technische boekhoudkundige opleiding. Na haar kwalificatie als registeraccountant bij BDO Binder Hamlyn heeft zij de overstap gemaakt naar BDO in Hongkong als accountant voor internationale cliënten. Na haar terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk werkte Josephine als senior audit manager bij Arthur Andersen en Deloitte LLP. Voordat Josephine bij Mazars kwam werken was ze docent bij BPP Professional Education, waar ze trainingen in financiële verslaglegging volgens IFRS en UK GAAP ontwikkelde en presenteerde.

Voorwaarden betaalde workshops

Alle prijzen zijn exclusief btw. Prijs- en productwijzigingen voorbehouden. Bij onvoldoende deelname behoudt Mazars zich het recht voor de workshop te annuleren. Tot twee weken voor de workshop kunt u uw deelname kosteloos annuleren, daarna berekenen wij 50% van de deelnamekosten tot één week voor de workshop datum. Annuleert u uw deelname binnen een week voor de workshop datum dan berekenen wij u het volledige deelnamebedrag.

Onze expertise

Financiële verslaggeving via IFRS

De IFRS (International Financial Reporting Standards), de standaarden voor jaarrekeningen, blijven zich ontwikkelen. Aan de standaarden voldoen, de laatste ontwikkelingen volgen en de eventuele impact analyseren kan een enorme uitdaging zijn. Bent u op zoek naar expertise om u hiermee te helpen? Dan bent u bij de specialisten van Mazars aan het juiste adres.

Blijf op de hoogte van onze events

Nieuwsbrieven

Waarde creëren door kennis te delen; dat is waar Mazars voor staat. Wij brengen u niet alleen op de hoogte, maar ook op nieuwe ideeën. Met onze nieuwsbrieven delen onze specialisten graag hun kennis met u.

Sprekers