Debatsessie: Cultureel ondernemerschap is een kunst

De meeste culturele instellingen verhogen de eigen inkomsten door cultureel ondernemen. Maar ondernemen is ook risico nemen. Heeft u voldoende inzicht in de risico’s voor uw culturele instelling? En hoe staat dit in verhouding met voorzichtig omgaan met subsidiegelden? Meld u nu kosteloos aan voor de debatsessie ‘Cultureel ondernemerschap is een kunst’ op 19 april!
De sessie is primair voor controllers, bestuurders en toezichthouders van culturele instellingen.

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Wilt u meer weten neem dan contact met ons op.

Recent onderzoek geeft aan dat de meeste instellingen risicomanagement nog onvoldoende handen en voeten gegeven. Ook Raden van Toezicht vragen steeds meer om (beheersing van) toprisico’s op de agenda te zetten. Heeft u uw top 10 risico’s al in kaart gebracht?

Cultuur + Ondernemen

De debatsessie wordt samen met Stichting Cultuur + Ondernemen georganiseerd. Als opstellers van de Governance Code Cultuur bewaren zij een goed overzicht hoe de code in de praktijk wordt toegepast. Invullen van risicomanagement blijft sterk achter in de sector, hetgeen aangeeft dat instellingen het lastig vinden hoe hier passend inhoud aan te geven.

Tijdens de interactieve sessie gaan deelnemers met elkaar in debat over hoe risicomanagement praktisch en proportioneel vorm kan krijgen en van waarde kan zijn binnen uw culturele instelling. Daarnaast komt de invulling van de rol van bestuurders en toezichthouders op dit gebied aan bod. Deelnemers van de sessie nemen concrete en praktische handvatten en tips mee terug naar hun instelling over hoe volgende stappen te zetten rond risicobeheer.

Locatie

Theater Studio de Bakkerij, Bergweg 283, 3037 EM Rotterdam 

Programma

14.45 uur | Ontvangst
15.15 uur | Governance Code Cultuur door Patrick Broekema, Stichting Cultuur+Ondernemen
15.35 uur | Risicomanagement in de praktijk, door Michel Kee, partner Mazars Governance, Risk & Internal Control
16.00 uur | Pauze
16.15 uur | Debat aan de hand van stellingen en dillema’s
17.30 uur | Afsluiting en aansluitend een netwerkborrel

Cultuur

Risicomanagement

Share