Kennisbijeenkomst Not-for-Profit

10 NOVEMBER 2016 - De not-for-profit sector professionaliseert. Uw activiteiten liggen continu onder een vergrootglas en uw maatschappelijke rol is aanzienlijk. Wilt u op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en actuele wetgevingen en fiscaliteiten binnen de sector? Meld u dan aan voor onze kennisbijeenkomst en bekijk de trends en ontwikkelingen voor uw organisatie met een frisse en deskundige blik.

Het programma omvat een plenaire sessie en één workshop naar keuze.

Sprekers en onderwerpen 

Plenaire sessie: 

Privacy wet- en regelgeving, informatiebeveiliging, cybersecurity
Jan Matto en Frank Baalbergen (IT-adviseurs Mazars)
De digitalisering van onze samenleving is een feit. Internettoepassingen verbinden organisaties en individuen en zijn van vitaal belang voor de bedrijfsvoering, maar brengen ook risico’s met zich mee. Gegevens kunnen in verkeerde handen vallen door fouten, falende beveiliging en cybercrime. Dit zijn redenen voor de overheid om de wet- en regelgeving voor privacybescherming aan te scherpen. Deze presentatie geeft achtergronden, praktijkvoorbeelden en handreikingen voor eventuele maatregelen die u moet treffen om aan de aangescherpte regelgeving te voldoen en uw systemen en gegevens te beveiligen.

Wet Bestuur & Toezicht
Xander Alders (Pellicaan Advocaten)
Naar verwachting treedt op korte termijn de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen in werking. Dit leidt tot ingrijpende wijzigingen voor alle stichtingen en verenigingen. De mogelijkheden om uw stichting of vereniging in te richten worden verruimd en een tegenstrijdig belang regeling wordt ingevoerd.

Fiscale actualiteiten op het gebied van btw en loonbelasting
Sander van Kreijl en Martin Aandewiel (Mazars)
Wat is er gewijzigd na Prinsjesdag en wat zijn de consequenties hiervan voor uw organisatie? Wat zijn de fiscale risico’s bij het inhuren van zzp’ers? Na deze presentatie bent u weer up-to-date op het gebied van btw- en loonbelastingvraagstukken.

Workshop naar keuze:

Workshop ‘Samenwerken en Verbinden’  
Carmen de Jonge (Wissenraet Van Spaendonck) en Jos Wesselink (Branchewerk)
Nieuwe technologieën, deregulering en een snel veranderende maatschappij; ontwikkelingen die door verenigingen en stichtingen voortdurend vertaald moeten worden naar de belangen van de achterban. De traditionele samenwerking staat onder druk en moet vernieuwend inspelen op strategische issues. Maar hoe? Tijdens deze workshop krijgt u aan de hand van veel praktijkvoorbeelden concrete tips voor de toekomstbestendigheid van uw samenwerkingsverband.

Workshop ‘Duurzaam financieel beleid voor maatschappelijke organisaties’
Leonie Jesse en Liesbeth Rutgers (Capital Counsel)
Hoe richt je als maatschappelijke organisatie je financiële beleid dusdanig in dat het niet indruist tegen de eigen missie of doelstelling? Is een financieel of beleggingsstatuut noodzakelijk? Hoe worden de liquiditeiten uitgezet? Welke mogelijkheden zijn er om duurzaam te beleggen?  
Deze workshop biedt inzicht in de mogelijkheden voor maatschappelijke organisaties om hun financiële beleid duurzaam in te vullen en aan te laten sluiten op de doelstelling.

Datum en locatie

Donderdag 10 november 2016
Mazars | Delflandlaan 1, 1062 EA Amsterdam

Programma

13.00 uur | Ontvangst met een broodje
13.30 uur | Plenaire sessie
15.15 uur | Pauze
15.45 uur | Workshop naar keuze
16.30 uur | Netwerkborrel
17.30 uur | Einde

Share