Seminar Arbeidsrecht

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder na de introductie van het nieuwe ontslagrecht volgens de Wet werk en zekerheid (WWZ). Een ontslagrecht dat, mede door de introductie van de transitievergoeding, meer voorspelbaar zou moeten zijn en dat ontslag minder kostbaar, eenvoudiger en sneller zou maken. Een meer eenduidig en eenvoudiger ontslagrecht, dat zou zijn gericht op het bevorderen van rechtsgelijkheid en rechtszekerheid (aldus Minister Asscher bij de introductie van de WWZ).

Dit evenement heeft inmiddels plaatsgevonden. Meer informatie? Neem dan contact met ons op!

De praktijk is compleet anders. "Werkgevers hebben het nu al gehad met de WWZ", zo koppen de media de laatste tijd. De reden daarvoor is vaak de te betalen transitievergoeding of het niet beschikken over voldoende dossieropbouw. 

Richard Ouwerling zal namens Pellicaan Advocaten casusposities uit de praktijk als voorbeeld nemen, waardoor u uw strategie in ontslagdossiers (waar mogelijk) kunt aanscherpen. Ook zijn er diverse uitspraken die de nieuwe wettelijke bepalingen interpreteren, hetgeen op een aantal punten voor meer duidelijkheid zorgt.

Palmyra Fambach van Mazars HR Services zal ingaan op de wijze van dossieropbouw onder de WWZ. 

Tot slot komen de volgende arbeidsrechtelijke actualiteiten aan bod:

  • Tips & Tricks bij het laten doorwerken na de pensioengerechtigde leeftijd
  • Tips & Tricks zieke werknemer (eigen risicodragerschap e.d.)

Voor iedereen die met enige regelmaat (zijdelings) te maken heeft met het arbeidsrecht is dit een zeer nuttige bijeenkomst.

Graag verwelkomen wij u op donderdag 29 september 2016 vanaf 15:15 uur in ons pand aan de Rivium Promenade 190 (2909 LM Capelle aan den IJssel). Na het inhoudelijke programma van 15:30 uur tot 17:00 uur sluiten wij de middag af met een borrel in onze eigen bar.

Deelname is kosteloos. Mocht u onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, laat dit ons dan zo spoedig mogelijk weten. In ieder geval uiterlijk één dag voorafgaand aan dit event.

Share