Informatiebijeenkomst Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen (voorheen cybersecurity wet)

9 OKTOBER 2018 - Cybersecurity; een ‘hot topic’ dat menig dga, bestuurder, manager en jurist op dit moment bezig houdt. Is dit thema ook in uw organisatie één van de belangrijkste risico’s en aandachtspunten? Meld u aan voor onze bijeenkomst en laat u informeren wat de nieuwe Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen voor u betekent.

Zeker nu de nieuwe Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen door de Eerste Kamer is en in november van dit jaar in werking wordt gesteld, ontstaan veel nieuwe vragen over het thema Cybersecurity. Welke maatregelen kunt u nemen om de risico’s voor uw organisatie te beperken?

Meld u aan

Inhoud van de bijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst laten Brenno de Winter (de bekende beveiligings- en privacyexpert en publicist) en Jan Matto (specialist op het gebied van cybersecurity en informatiebeveiliging bij Mazars) u op een interactieve manier kennis maken met de nieuwe Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen. Daarbij worden het maatschappelijk, publiek, economisch en organisatie individueel belang besproken.

Ook worden te ondernemen acties voor bestuurders en management aangestipt. Het perspectief van de toezichthouder wordt belicht en verantwoordelijkheid en risico’s worden besproken.

Aansluitend wordt ook stil gestaan bij de beheersing van cybersecurity waarbij maatregelen, compliance, controle en verantwoording aan de orde komen.

Tot slot worden de externe audit en transparantie aan de orde gebracht, waarbij het klant- en maatschappelijk perspectief belicht worden en externe toetsing of audit met rapportage een rol spelen.

Datum en locatie

Dinsdag 9 oktober 2018
Mazars Rotterdam | Watermanweg 80, 3067 GG Rotterdam

Programma

13.30 uur | Ontvangst 
14.00 uur | Achtergronden van de wetgeving en toenemende cyberrisico’s voor organisaties en maatschappij
15.15 uur | Pauze
15.30 uur | Het audit perspectief:beheersen en beoordelen van cybersecurity, rapportage en verantwoording
17.15 uur | Afsluiting inclusief borrel

Sprekers

Brenno de Winter 
De informatiebijeenkomst wordt mede vormgegeven door Brenno de Winter, de bekende beveiligings- en privacyexpert en publicist.

Jan Matto
Jan Matto is partner bij Mazars en heeft jarenlange ervaringen met onderzoek naar informatiebeveiliging. Een aantal van zijn onderzoeken naar datalekken, privacybescherming en veiligheid van onder meer DigiD, zijn door de overheid gepubliceerd en in de Tweede Kamer besproken.

Nieuws

Bekijk ook

Share