Foutherstel en controleverklaring

In de Editie 2015 van de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving zijn de bepalingen met betrekking tot foutherstel geactualiseerd. Die nieuwe bepalingen roepen vragen op over de betrokkenheid van de accountant en de controleverklaring die in dergelijke situaties is afgegeven. In deze bijdrage wordt een toelichting gegeven op de wijzigingen en wordt er ingegaan op de consequenties voor de controleverklaring en de verantwoordelijkheid van de accountant daarbij.

Download het PDF-bestand

Het artikel 'Foutherstel en controleverklaring?' van Anton Dieleman is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Accountancy - Vaktechniek en Tuchtrecht. Download het PDF-bestand voor meer informatie:

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met Anton Dieleman per e-mail (anton.dieleman@mazars.nl) of per telefoon: +31 (0)88 277 15 82. Hij helpt u graag verder. 
 
Bron: AVTR Vaktechniek

Meer informatie?

Onze Expertise

Accountancy

Uw onderneming moet juridisch en financieel in topconditie zijn en blijven. Maar hoe kunt u dat bewerkstelligen? Met een objectieve bedrijfs- en risicoanalyse van een accountant die uw branche goed kent, bouwt u aan een solide fundament voor uw plannen. Zo doorstaat u alle controles glansrijk en kunt u zich volledig richten op uw onderneming. De accountants van Mazars kijken verder dan de cijfers en denken proactief mee over de ontwikkeling van uw onderneming.