Objectiviteit bij werkzaamheden van de accountant in het kader van een lopend of mogelijk toekomstig geschil

Noot naar aanleiding van verschillende uitspraken van de Accountantskamer waarin een accountant in het kader van een civielrechtelijk geschil tussen twee partijen werkzaamheden verrichtte en de objectiviteit van de accountant aan de orde was.

Download het PDF-bestand

Het artikel 'Objectiviteit bij werkzaamheden van de accountant in het kader van een lopend of mogelijk toekomstig geschil' van Jan Garvelink en Anton Dieleman is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Jaarrekeningenrecht. Dit artikel gaat in op de do's (en wellicht nog meer de don'ts) van een accountant die betrokken raakt bij een lopend of mogelijk geschil en daarbij de belangen van meerdere partijen blijft behartigen. Download het PDF-bestand voor meer informatie:

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met Anton Dieleman per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 15 82. Hij helpt u graag verder. 

Meer informatie?

Onze Expertise

Accountancy

Uw onderneming moet juridisch en financieel in topconditie zijn en blijven. Maar hoe kunt u dat bewerkstelligen? Met een objectieve bedrijfs- en risicoanalyse van een accountant die uw branche goed kent, bouwt u aan een solide fundament voor uw plannen. Zo doorstaat u alle controles glansrijk en kunt u zich volledig richten op uw onderneming. De accountants van Mazars kijken verder dan de cijfers en denken proactief mee over de ontwikkeling van uw onderneming.