Onafhankelijkheidsvoorschriften in de ViO

Sinds 2014 gelden gewijzigde onafhankelijkheidsregels voor accountants die assurance-opdrachten uitvoeren. Dit als gevolg van de Verordening inzake de onafhankelijkheid van accountants bij Assurance-opdrachten (‘ViO’) die vanaf dat moment van kracht is.

Download het PDF-bestand

Het artikel 'Verordening inzake de onafhankelijkheid van accountants bij assurance-opdrachten' van Anton Dieleman is gepubliceerd in het Handboek Accountancy. De bijdrage betreft een geactualiseerde versie naar aanleiding van de EU-Verordening die per 17 juni 2016 in werking is getreden en de gewijzigde ViO per diezelfde datum. Download het PDF-bestand voor meer informatie:

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met Anton Dieleman per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 15 82. Hij helpt u graag verder. 

Meer informatie?

Onze Expertise

Accountancy

Uw onderneming moet juridisch en financieel in topconditie zijn en blijven. Maar hoe kunt u dat bewerkstelligen? Met een objectieve bedrijfs- en risicoanalyse van een accountant die uw branche goed kent, bouwt u aan een solide fundament voor uw plannen. Zo doorstaat u alle controles glansrijk en kunt u zich volledig richten op uw onderneming. De accountants van Mazars kijken verder dan de cijfers en denken proactief mee over de ontwikkeling van uw onderneming.