Wat zegt de controleverklaring van vandaag over de continuïteitsonzekerheid van morgen?

30 september 2016 | Anton Dieleman, Directeur Vaktechniek Accountancy bij Mazars, gaat in dit artikel in op continuïteit als één van de meest cruciale basisprincipes voor het opmaken van de jaarrekening.

Continuïteitsonzekerheid staat als onderwerp de laatste jaren meer dan gemiddeld in de belangstelling. Verschillende ontwikkelingen houden dit onderwerp actueel voor bestuurders van ondernemingen en hun accountants. In dat kader moet de uitgebreide controleverklaring worden genoemd met de zogenaamde ‘kernpunten voor de controle’ en expliciete aandacht voor continuïteit. Maar ook de gewijzigde Standaard 570(‘Continuïteit’) en het onderhanden wetsvoorstel dat expliciete communicatie vereist via de controleverklaring. 

Download het PDF-bestand

Het artikel 'Wat zegt de controleverklaring van vandaag over de continuïteitsonzekerheid van morgen?' van Anton Dieleman is gepubliceerd in Accountancy Vanmorgen. Download het PDF-bestand voor meer informatie:

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met Anton Dieleman per e-mail (anton.dieleman@mazars.nl ) of per telefoon: +31 (0)88 277 15 82. Hij helpt u graag verder. 

Meer informatie?

Onze expertise

Accountancy

Uw onderneming moet juridisch en financieel in topconditie zijn en blijven. Maar hoe kunt u dat bewerkstelligen? Met een objectieve bedrijfs- en risicoanalyse van een accountant die uw branche goed kent, bouwt u aan een solide fundament voor uw plannen. Zo doorstaat u alle controles glansrijk en kunt u zich volledig richten op uw onderneming. De accountants van Mazars kijken verder dan de cijfers en denken proactief mee over de ontwikkeling van uw onderneming.