Nieuws

Mazars houdt u graag op de hoogte van de actuele ontwikkelingen die voor u en uw onderneming interessant zijn. Wilt u risico’s beperken en kansen optimaal benutten? Wij zetten de relevante ontwikkelingen voor u op een rij.

Belangrijke wijziging in douaneregelgeving voor niet-EU-bedrijven

shutterstock_641217559 (1).jpg
17 oktober 2019 - De Nederlandse douane heeft een belangrijke wijziging aangekondigd in de behandeling van de definitie van ’exporter of record’, als bedoeld in box 2 van het exportdocument. De gewijzigde behandeling zal vanaf 1 december 2019 van toepassing zijn. Volgens deze wijziging zal het voor niet-EU-bedrijven niet meer mogelijk zijn om op te treden als exporteur in de formele zin binnen de EU.

LEES VERDER

Brexit: deal or no-deal? Wij helpen u op weg!

shutterstock_1331725613 (1).jpg
17 oktober 2019 - De ontwikkelingen rondom de Brexit volgen elkaar in rap tempo op. Zoals het er nu naar uitziet verlaat het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober 2019 de Europese Unie. In dat geval is het Verenigd Koninkrijk geen lid meer van de interne markt en de douane-unie en ligt er binnen de EU verder geen enkele afspraak meer vast. Dan gelden dezelfde regels als voor andere landen buiten de EU. Maar wat betekent dit voor u?

LEES VERDER

Loonindex tot en met september 2019

Loonindex_v2
Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt de volgende (voorlopige) indices voor de loonontwikkeling van CAO-lonen, van alle sectoren samen, exclusief bijzondere beloningen:

LEES VERDER

Fiets van de zaak wordt per 2020 aantrekkelijker

Fiets van de zaak wordt per 2020 aantrekkelijker _ Page.png
8 oktober 2019 - Fietsen is gezond, goed voor het milieu en het vermindert de files. Om werknemers te stimuleren naar het werk te gaan fietsen, zijn de regels versimpeld met ingang van 2020.

LEES VERDER

Verruiming van de stimuleringsmaatregelen voor (duurzame) innovatie in 2020

Verruiming van de stimuleringsmaatregelen voor (duurzame) innovatie in 2020 _ Page.png
8 oktober 2019 - Op Prinsjesdag heeft het kabinet de Miljoenennota voor 2020 bekendgemaakt. Een belangrijke conclusie uit de Miljoenennota en de begroting van Economische Zaken en Klimaat is dat het kabinet zich meer richt op een ambitieus klimaatbeleid, de transitie naar een duurzame en veilige energievoorziening, een toekomstbestendig innovatiebeleid en het versnellen van de digitalisering van onze economie. Op al deze terreinen liggen ook kansen voor bedrijven om maatschappelijke uitdagingen op te lossen.

LEES VERDER

Optimaliseer uw HR– en salarisprocessen

Optimaliseer uw HR– en salarisprocessen _ Page.png
8 oktober 2019 - De in-, door- en uitstroom van medewerkers resulteert in een dynamische en complexe administratie van HR- en salarisgegevens. Als u geen grip heeft op deze processen, kan dit leiden tot een aanzienlijke verhoging van kosten en inefficiëntie. Mazars analyseert uw HR- en salarisprocessen en optimaliseert deze.

LEES VERDER

Krapte op arbeidsmarkt: medewerkers binden en boeien

Krapte op arbeidsmarkt medewerkers binden en boeien _ Page.png
8 oktober 2019 - Machines en robots dienen ter ondersteuning om de toegevoegde waarde van een organisatie, effectief en efficiënt, te realiseren. Echter is het de medewerker die nog steeds het meest waardevolle kapitaal is binnen een organisatie.

LEES VERDER

Belastingvoordelen voor elektrische auto’s periode 2020 - 2025

Belastingvoordelen voor elektrische auto’s periode 2020 - 2025 _ Page.png
8 oktober 2019 - De komende jaren blijven de belastingvoordelen voor elektrische auto’s bestaan. Tot 2025 hoeft er geen motorrijtuigenbelasting te worden betaald voor een elektrische auto. Vanaf 2020 stijgt wel de bijtelling voor elektrische auto's van de zaak. Ondanks deze verhoging blijft de bijtelling voor elektrische auto’s lager dan voor benzine- en dieselauto's.

LEES VERDER

Meer informatie?