Nieuws

Mazars houdt u graag op de hoogte van de actuele ontwikkelingen die voor u en uw onderneming relevant zijn. Wilt u risico’s beperken en kansen optimaal benutten? Wij zetten de relevante ontwikkelingen voor u op een rij.

Zakelijk handelen blijft de norm, ook op fiscaal gebied

17 april 2018 - Als ondernemer in de transport- en logistieksector heeft u nationaal en internationaal met vele partijen te maken. Partijen waarmee u zaken doet en naar wie u verplichtingen moet nakomen. Denk aan leveranciers, afnemers, arbeidskrachten, banken, maar ook andere financiële instellingen, overheidslichamen, de Belastingdienst en groepsentiteiten. Daarnaast vinden zeer waarschijnlijk ook transacties plaats tussen uw onderneming en uzelf en / of uw familieleden (of hun onderneming). Hoe houdt u deze transacties strikt zakelijk? Hierbij is van belang dat afspraken met derden als zakelijk worden aangemerkt.

Uitdagende Amstel Gold Race toertocht voor Team Mazars

16 april 2018 - In een zonovergoten Zuid-Limburg hebben klanten, relaties en Mazars medewerkers de toertocht van de Amstel Gold Race uitgereden. De deelnemers reden of de 100 of de 125 kilometer lange toertocht. Ondanks het mooie weer, wat veel goed maakte, waren er toch ook weer voldoende uitdagingen voor de renners. De vele beklimmingen zorgen altijd weer voor een uitdagende tocht.

Nieuw in 2018: Jeugd lage-inkomensvoordeel voor werkgevers

12 april 2018 - Het jeugd lage-inkomensvoordeel (jeugd-LIV) is een regeling die is ingegaan op 1 januari 2018. Vanaf dit jaar kunnen werkgevers een tegemoetkoming krijgen voor werknemers van 18 tot en met 21 jaar oud. Het jeugd-LIV is een tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers die jongeren in dienst hebben die het minimumjeugdloon verdienen. Deze tegemoetkoming compenseert werkgevers voor de verhoging van het minimumjeugdloon.

Wetsvoorstel payroll: voor gelijke arbeidsvoorwaarden

10 april 2018 – Als het aan de PvdA, GroenLinks en SP ligt, worden de arbeidsvoorwaarden gelijk getrokken voor payrollwerknemers en werknemers die rechtstreeks in dienst zijn van de opdrachtgever. Hiertoe hebben ze op vrijdag 6 april 2018 het wetsvoorstel payroll ingediend. In dit artikel stellen wij u op de hoogte van de inhoud en mogelijke gevolgen van dit wetsvoorstel.

Is uw WBSO-administratie controle-proof?

12 april 2018 - De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is een regeling om technische innovatie te stimuleren en wordt met name benut door technologie-gedreven organisaties in de maakindustrie en de ICT. Door gebruik van de WBSO-regeling worden de kosten van R&D-projecten verlaagd door een korting op de loonheffingen en premies volksverzekeringen. Ter illustratie: bij 1 fte (1.800 ontwikkeluren per jaar) kan de WBSO een netto fiscale korting opleveren van circa € 22.500,-.

Loonindex tot en met februari 2018

12 april 2018 - Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt de volgende (voorlopige) indices voor de loonontwikkeling van CAO-lonen, van alle sectoren samen, exclusief bijzondere beloningen:

Mazars Global Water Risk Survey

Ter ere van World Water Day deelt Mazars graag de belangrijkste resultaten van haar nieuwste wereldwijde enquête over water, waarbij het accent ligt op mondiale waterrisico's.

Overgangsperiode Brexit afgesproken voor btw en douane tot eind 2020

23 maart 2018 - Met nog ongeveer een jaar te gaan voordat het Verenigd Koninkrijk uit de EU zal stappen, hebben de Brexit-onderhandelaars op 19 maart 2018 een belangrijke stap gezet op het gebied van de btw en douane. Zo is overeengekomen dat voor indirecte belastingen een overgangsperiode zal gelden tot 31 december 2020.

Share