Nieuws

Mazars houdt u graag op de hoogte van de actuele ontwikkelingen die voor u en uw onderneming interessant zijn. Wilt u risico’s beperken en kansen optimaal benutten? Wij zetten de relevante ontwikkelingen voor u op een rij.

2020: Strenge regels ten aanzien van het btw-nultarief voor leveringen in de EU

2020 Strenge regels ten aanzien van het btw-nultarief voor leveringen in de EU _ Page.jpg
6 december 2019 - Om het btw-stelsel te moderniseren, te vereenvoudigen en bedrijfsvriendelijker te maken voor zowel de EU-lidstaten als het bedrijfsleven, heeft de Europese Commissie een ingrijpende hervorming van het btw-stelsel voorgesteld. Een van deze zogenaamde 'quick fixes' houdt in dat de btw-nummers continu zullen moeten worden gecontroleerd om in aanmerking te komen voor het btw-nultarief en om potentiële fiscale risico's te beperken. Vanaf 1 januari 2020 kunnen onjuiste of ontbrekende btw-nummers niet meer worden aangepast.

LEES VERDER

Het jaar 2020: tips loonheffingen voor werkgevers in de publieke sector

shutterstock_302381930.jpg
21 november 2019 - We naderen het einde van het jaar en dat is een goed moment om u op een aantal acties te wijzen die nu actueel en relevant zijn voor de loonheffingen in de publieke sector voor het nieuwe jaar 2020.

LEES VERDER

Nieuwe Kleine Ondernemers Regeling (KOR)

KOR_page.jpg
14 november 2019 - Per 1 januari 2020 zal een nieuwe btw-vrijstelling in werking treden ter vervanging van de huidige Kleine Ondernemers Regeling (KOR). Om voor 2020 in aanmerking te komen, kunt u een aanvraag indienen die uiterlijk 20 november 2019 door de Belastingdienst moet zijn ontvangen. Deze nieuwe vrijstelling zal voor veel ondernemers de mogelijkheid bieden om desgewenst niet btw-plichtig te zijn. Ook bij uitstek voor leden van Raden van Toezicht en Commissarissen biedt deze nieuwe regeling duidelijkheid en mogelijkheden wat betreft hun btw-positie.

LEES VERDER

Column | Er staan duizenden bedrijven latent in de verkoop

shutterstock_671977639 (3).jpg
14 november 2019 – Recentelijk verscheen er in de najaarseditie van Brookz Magazine een column waarin Aron de Jong reageerde op de stelling 'Er staan duizenden bedrijven latent in de verkoop'.

LEES VERDER

Samenwerken is vermenigvuldigen

shutterstock_1431757970 (2).jpg
14 november 2019 - Om de best mogelijke transactie te realiseren, is een optimale samenwerking tussen de verkoper, de M&A-advocaat en de Corporate Finance adviseur belangrijk. Dit betekent elkaar in de kracht zetten en elkaar helpen.

LEES VERDER

Waarom lopen transactiemultiples zo uiteen?

shutterstock_1007642434 (4).jpg
14 november 2019 – Een belangrijk aspect bij de aan- of verkoop van een onderneming is de koopprijs. De koopprijs is het punt waarop verkoper en koper elkaar ontmoeten, maar hoe komt dit punt tot stand? Het is een kwestie van onderhandelen waarbij zowel de koper als verkoper beiden hun eigen subjectieve beeld hebben van de waarde van de onderneming.

LEES VERDER

Mazars Corporate Finance adviseert nieuwe investeringsmaatschappij Dei Capital

shutterstock_114267883 (3).jpg
14 november 2019 – Investeringsmaatschappij Dei Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in Wessels Groep en de aan haar gelieerde ondernemingen (hierna: Wessels). Samen met algemeen directeur Auke Borckink zijn per 2 juli 2019 de aandelen overgenomen van de huidige eigenaren Nico Wessels en Werner Hegeman.

LEES VERDER

De belangrijkste wijzigingen van de Incoterms 2020

Incoterms_page.jpg
7 november 2019 - De nieuwe Incoterms® 2020 zijn gepubliceerd en de nieuwe regels zullen per 1 januari 2020 in werking treden. Vanaf dan is het mogelijk om de nieuwe regels in een contract op te nemen. Wij informeren u graag over de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de Incoterms® 2010.

LEES VERDER

De impact van de Wet arbeidsmarkt in balans op uw HR-beleid

De impact van de Wet arbeidsmarkt in balans op uw HR-beleid _ Page.jpg
28 oktober 2019 - Bent u al helemaal voorbereid op 2020? Een nieuw jaar met nieuwe kansen en met een nieuwe wetgeving: de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) komt eraan. Wat betekent dit concreet voor uw HR-beleid? Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rij gezet.

LEES VERDER

De inzet van technologie als onderscheidend vermogen

tech train (2).jpg
Mazars publiceert een wereldwijd onderzoek naar de mate waarin ondernemers bekend zijn met vijf beproefde effectieve werkplektechnologieën en hoe deze worden ingezet om onderscheidend vermogen te creëren.

LEES VERDER

Meer informatie?