Nieuws

Mazars houdt u graag op de hoogte van de actuele ontwikkelingen die voor u en uw onderneming relevant zijn. Wilt u risico’s beperken en kansen optimaal benutten? Wij zetten de relevante ontwikkelingen voor u op een rij.

Tijdig bezwaar tegen de vermogensrendementsheffing voor 2017

18 juli 2018 - De staatssecretaris van Financiën heeft op 7 juli 2018 in het Besluit aanwijzing massaal bezwaar box 3 2017 bepaalde bezwaarschriften tegen definitieve aanslagen inkomstenbelasting 2017 aangewezen als massaal bezwaar. Bent u het niet eens met uw vermogensrendementsheffing voor 2017? Maak dan tijdig bezwaar.

De fiscale aspecten van cryptocurrencies

11 juli 2018 – Het turbulente koersverloop van cryptocurrencies leidde eind 2017 tot grote aandacht in de media. De koers van onder andere Bitcoin steeg tot ongekende hoogte, tot grote vreugde van de bezitters van cryptocurrencies en de Belastingdienst. Als ondernemer in de sector Transport en Logistiek heeft u misschien ook al te maken gehad met cryptocurrencies. U bent wellicht in het bezit van cryptocurrencies of betalen uw klanten u met deze valuta. Maar hoe zit het met deze cryptocurrencies en de belastingheffing?

ANBI-status en de Erkenning vanaf 2019 gezamenlijk aan te vragen

11 juli 2018 - Op 29 juni hebben de Belastingdienst, Goede Doelen Nederland, Nederland Filantropieland en de toezichthouder Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) een convenant getekend. In dit convenant zijn samenwerkingsafspraken gemaakt zodat het keurmerk van het CBF (‘de Erkenning’) en de ANBI-status tegelijk kunnen worden aangevraagd. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over het toezicht op deze ANBI’s met het Erkenningskeurmerk.

Aanpassing sectorindeling met terugwerkende kracht niet meer mogelijk

4 juli 2018 - Het is niet meer mogelijk om op verzoek van de werkgever met terugwerkende kracht de sectorindeling te wijzigen. Dit maakte Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend middels een persbericht op vrijdag 29 juni jongstleden. Hierin werd vermeld dat het met terugwerkende kracht aanpassen van sectorindelingen met onmiddellijke ingang niet meer mogelijk is.

Wereldwijd E-commerce Onderzoek 2018

De e-commerce heeft door de digitaliseringshausse een aanzienlijke impuls als mondiaal marktinstrument gekregen. Mazars kan u helpen de zakelijke oplossingen met het oog op de nieuwe e-commerceuitdagingen te ontdekken.

Update over het werken met zzp'ers en de wet DBA

27 juni 2018 - Het kabinet heeft afgelopen week een update gegeven over de stand van zaken met betrekking tot het werken met zelfstandigen (zzp'ers). Over dit onderwerp bestaat al lange tijd onzekerheid. De wet DBA gaat namelijk vervangen worden door een nieuw systeem. De vraag is hoe dit nieuwe systeem voldoende zekerheid kan bieden en tegelijkertijd handhaafbaar is door de Belastingdienst. Wij informeren u over de belangrijkste zaken.

Nieuwe meldplicht voor grensoverschrijdende constructies

26 juni 2018 - Op 25 mei 2018 is de Richtlijn inzake ‘Mandatory disclosure’ aangenomen door de Raad van de Europese Unie. Deze Richtlijn houdt kort gezegd in dat grensoverschrijdende constructies die bepaalde zogenoemde ‘wezenskenmerken’ hebben, gemeld moeten worden bij de Belastingdienst. De Richtlijn is op 25 juni 2018 in werking getreden.

Heeft u het gebruik van auto’s van de zaak fiscaal op orde?

25 juni 2018 - De Belastingdienst heeft onlangs terecht naheffingen plus boetes opgelegd aan een werkgever, waarvan de medewerkers gebruik maakten van auto’s van de onderneming. Zo concludeerde een rechter onlangs. Deze casus speelde bij uitzendkrachten die in dienst zijn van een uitzendbureau. Bij dit type ondernemingen wordt regelmatig en veelvuldig wisselend gebruik gemaakt van auto’s van de zaak . Dit onderwerp speelt echter net zo goed bij andere ondernemingen. Heeft u het gebruik van auto’s van de zaak fiscaal op orde?

Share