Nieuws

Mazars houdt u graag op de hoogte van de actuele ontwikkelingen die voor u en uw onderneming interessant zijn. Wilt u risico’s beperken en kansen optimaal benutten? Wij zetten de relevante ontwikkelingen voor u op een rij.

Corporate Finance in coronatijd: reden voor optimisme

shutterstock_1658501806 (1).jpg
14 mei 2020 - De komst van het voorheen onbekende coronavirus test de sterkte van de wereldeconomie en het onderliggende systeem. Zowel multinationals als mkb-ondernemingen zien hun omzet afnemen. Daardoor is grote economische onzekerheid ontstaan. Zonder maatregelen kan een daling in zowel zakelijke als consumptieve bestedingen ervoor zorgen dat de groeiperspectieven verdwijnen.

LEES VERDER

De rol van de jurist bij een transactie: het signaleren en mitigeren van risico's

shutterstock_629949173 (1).jpg
14 mei 2020 - Bij vrijwel ieder aan- of verkoopproces ontstaat op een gegeven moment de behoefte om alvast ‘iets’ over de transactie op papier te zetten en daar dan ook samen een handtekening onder te plaatsen.

LEES VERDER

Familiebedrijven: de motor van de Nederlandse economie

shutterstock_1141808657 (1).jpg
14 mei 2020 - Familiebedrijven zijn de motor van de Nederlandse economie. Onderzoek van het CBS toont aan dat families het in meer dan 70% van alle bedrijven voor het zeggen hebben. Ook buiten Nederland neemt deze groep bedrijven een prominente plek in. Er zijn dan ook vele bijzondere verhalen te vertellen over familiebedrijven. Zo zijn bijvoorbeeld de sportmerken Adidas en Puma ontstaan na een ruzie tussen broers in hun gezamenlijke onderneming en staat bij de Nederlandse bierbrouwer Heineken inmiddels de vierde generatie aan het roer.

LEES VERDER

Het internationale netwerk van Mazars Corporate Finance

shutterstock_508403650 (2).jpg
14 mei 2020 - Het vinden van een geschikte koper voor een onderneming kan een uitdagend proces zijn. Een goede match tussen de kopende en verkopende partij is één van de belangrijkste aspecten voor een succesvolle overname. Nederland kent tal van mooie partijen om een onderneming aan te verkopen. Het is echter geen uitgemaakte zaak dat een Nederlandse koper ook de beste koper is.

LEES VERDER

Brookz Overname Barometer: sterke toename transacties

shutterstock_256367692 (1).jpg
14 mei 2020 - Het eerste kwartaal van 2020 is voorbijgevlogen. Er is de afgelopen maanden veel gebeurd en het land van fusies en overnames ziet er totaal anders uit. Reden om aan de hand van de Brookz Overname Barometer terug te blikken op 2019.

LEES VERDER

Het belang van het nemen van verlof tijdens de coronacrisis

Het belang van het nemen van verlof tijdens de coronacrisis _ Page.jpg
14 mei 2020 - Voor veel werknemers is er sinds de ‘intelligente lockdown’ het nodige veranderd. Werken vanuit huis, werken met een partner en/of kinderen om je heen, werken en leven op een kleine oppervlakte en ga zo maar door. Iedereen heeft zijn eigen uitdagingen.

LEES VERDER

Europese commissie: uitstel nieuwe btw-regels voor de e-commercesector

Europese commissie uitstel nieuwe btw-regels voor de e-commercesector _ Page.jpg
12 mei 2020 – De Europese Commissie heeft voorgesteld de nieuwe btw-regels die gelden voor de e-commercesector binnen de EU uit te stellen tot 1 juli 2021.

LEES VERDER

Functioneringsgesprekken tijdens de coronacrisis

Functioneringsgesprekken tijdens de coronacrisis _ Page.jpg
11 mei 2020 - Voor veel organisaties is halverwege het jaar het tijdstip om te evalueren en de functioneringsgesprekken in te plannen. Hoe gaat u hiermee om tijdens de coronacrisis?

LEES VERDER

Wijziging en heronderhandeling van financieringsovereenkomsten tijdens de coronacrisis? Wees proactief!

Wijziging en heronderhandeling van financieringsovereenkomsten tijdens de coronacrisis Wees proactief _Page.jpg
7 mei 2020 - Voor zowel kredietnemers als -verstrekkers heerst er een verwarrende sfeer in deze onzekere tijden. Banken wachten op klanten om informatie te verstrekken over hoe de coronacrisis hun activiteiten raakt. Tegelijkertijd verwachten bedrijven dat banken en andere instituties de nodige maatregelen nemen om ze door deze moeilijke periode te helpen.

LEES VERDER

Update: Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) + Rekentool

Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) _ Page.jpg
7 mei 2020 - Het kabinet wil tijdens de coronacrisis banen en inkomens beschermen. Eén van de genomen maatregelen is het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die nu omzetverlies lijden. Vanaf 6 april kunnen bedrijven een aanvraag indienen bij het UWV. Bedrijven die voldoen aan de voorwaarden, kunnen binnen 2 tot 4 weken een voorschot verwachten.

LEES VERDER