Nieuws

Mazars houdt u graag op de hoogte van de actuele ontwikkelingen die voor u en uw onderneming interessant zijn. Wilt u risico’s beperken en kansen optimaal benutten? Wij zetten de relevante ontwikkelingen voor u op een rij.

Alles wat u moet weten over een informatiememorandum

Alles wat u moet weten over een informatiememorandum_page.jpg
14 mei 2019 - Het opstellen van een informatiememorandum (hierna: IM) is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces. Zonder IM is het vrijwel onmogelijk voor een potentiële koper een bieding uit te brengen. Omdat een IM veel vertrouwelijke informatie bevat en het niet openbaar beschikbaar is, bestaat er soms onduidelijkheid over wat een IM precies inhoudt en hoe het proces van het schrijven van zo’n memorandum eruitziet.

LEES VERDER

Due diligence kosten: betaalt koper of verkoper?

Due diligence kosten betaalt koper of verkoper_page.jpg
14 mei 2019 - Vaak wordt gedacht dat due diligence kosten voor rekening komen van de kopende partij. Maar het komt steeds vaker voor dat de kosten worden doorberekend aan de verkopende ondernemer. Is dit terecht?

LEES VERDER

De GWH-regeling: oplossing op maat

De GWH-regeling oplossing op maat
9 mei 2019 - Onlangs hebben wij u geïnformeerd over de wijziging van de GWH-regeling (Grootwagenparkhouder-regeling). De wijziging van deze regeling betekent dat de Belastingdienst per 1 mei 2019 is gestopt met het verstrekken van verzamelfacturen voor de motorrijtuigenbelasting met factuurspecificaties (per cd-rom). Vanaf 1 mei 2019 kunt u deze verzamelfacturen enkel nog opvragen via de Digipoort van de Belastingdienst. Om bij deze Digipoort te kunnen, heeft u speciale software nodig inclusief bijbehorende certificaten.

LEES VERDER

Nieuwe Kleine Ondernemers Regeling (KOR)

KOR_page.jpg
8 mei 2019 - Per 1 januari 2020 zal een nieuwe btw-vrijstelling in werking treden ter vervanging van de huidige Kleine Ondernemers Regeling (KOR). Deze nieuwe vrijstelling zal voor veel ondernemers de mogelijkheid bieden om desgewenst niet btw-plichtig te zijn. Ook bij uitstek voor leden van Raden van Toezicht en Commissarissen biedt deze nieuwe regeling duidelijkheid en mogelijkheden wat betreft hun btw-positie.

LEES VERDER

Uitsluitingsclausule in een testament of bij schenking

Uitsluitingsclausule in een testament of bij schenking_page.jpg
3 mei 2019 - In een testament of bij een schenking kunt u een zogenoemde uitsluitingsclausule opnemen. Door middel van een uitsluitingsclausule zorgt u ervoor dat alles wat de begiftigde / erfgenaam van u krijgt, privévermogen van hem / haar blijft (en bij echtscheiding niet met de ‘koude kant’ gedeeld hoeft te worden).

LEES VERDER

Buitenlandse btw betaald? Vraag het nu terug!

Buitenlandse btw terugvragen_story
2 mei 2019 - Heeft u als ondernemer in 2018 buitenlandse btw betaald over goederen en diensten die u heeft gekocht in een ander EU-land, terwijl u daar niet gevestigd of btw verschuldigd bent? Dan kunt u deze btw (digitaal) terugvragen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u vóór 1 oktober 2019 actie ondernemen.

LEES VERDER

De optimale fiscale structuur: verkoop onderneming - Deel 3 van 4

De optimale fiscale structuur - verkoop onderneming - deel 3 van 4_page.jpg
1 mei 2019 - Men heeft het vaak over ‘de ideale (fiscale) structuur’, maar bestaat deze eigenlijk wel? Wat voor u als transportonderneming de ideale structuur is, hangt af van uw wensen met betrekking tot de onderneming en uiteraard het soort transportonderneming dat u heeft.

LEES VERDER

Wetsvoorstel ubo-register: Wat zijn de gevolgen?

Wetsvoorstel ubo-register Wat zijn de gevolgen_page.jpg
24 april 2019 - Recent is de ‘Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en juridische entiteiten’ ingediend bij de Tweede Kamer. Met deze wet wordt de verplichting tot het bijhouden en centraal registreren van informatie over de uiteindelijke belanghebbende (‘ultimate beneficial owner’ – ubo) van in Nederland opgerichte vennootschappen en andere juridische entiteiten ingevoerd. Het ubo-register is een Europese maatregel en heeft tot doel het witwassen van geld en financiering van terrorisme te bestrijden.

LEES VERDER

Nieuw register van uitkering voor stichtingen

Nieuw register van uitkeringen voor stichtingen_page.jpg
24 april 2019 - Onlangs is een wetsvoorstel ingediend, waarin wordt voorgesteld dat stichtingen een register van uitkeringen dienen bij te houden.

LEES VERDER

Brancheverenigingen: Wat mag wel en niet bij samenwerking tussen ondernemingen

Brancheverenigingen Wat mag wel en niet bij samenwerking tussen ondernemingen_page.jpg
12 april 2019 - De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft onlangs vernieuwde leidraden opgesteld over de samenwerking tussen bedrijven. Weet u wat wel en niet mag in de samenwerkingen met concurrenten en leveranciers & afnemers?

LEES VERDER

Meer informatie?