Nieuws

Mazars houdt u graag op de hoogte van de actuele ontwikkelingen die voor u en uw onderneming interessant zijn. Wilt u risico’s beperken en kansen optimaal benutten? Wij zetten de relevante ontwikkelingen voor u op een rij.

Column Sander Boomman | Een nieuw begin

Column Sander Boomman  Een nieuw begin_page.jpg
5 maart 2019 – Trots presenteren wij onze nieuwsbrief ‘Not-for-Profit Actueel’. Onze sectorspecialisten hebben ruime ervaring met dienstverlening aan een brede groep maatschappelijke organisaties. Natuurlijk in onze vertrouwde rollen als externe accountant, belastingadviseur of consultant, maar ook als uw sectorspecialist. Wij geloven dat de kracht van samenwerken zit in het delen van kennis en vanaf nu doen we dit ook via deze nieuwsbrief.

LEES VERDER

Wijziging Grootwagenparkhouder-regeling: Neem tijdig actie!

Wijziging Grootwagenparkhouder-regeling_page.jpg
1 maart 2019 - Al jaren is digitalisering een speerpunt binnen de Nederlandse overheid en meer specifiek de Belastingdienst. Dit is in de meeste gevallen absoluut een vooruitgang te noemen. De Belastingdienst is echter van plan om een digitaliseringsslag te maken die voor u als transportondernemer mogelijk minder praktisch is. Het betreft de wijziging van de zogenoemde GWH-regeling (Grootwagenparkhouder-regeling).

LEES VERDER

Verruiming van de werkkostenregeling per 2020

Verruiming WKR_pagev2.jpg
27 februari 2019 - Het kabinet heeft aangekondigd dat per 2020 de vrije ruimte voor de werkkostenregeling wordt verruimd en de vergoeding van de aanvraag van de Verklaring Omtrent Gedrag wordt toegevoegd aan de lijst met gerichte vrijstellingen.

LEES VERDER

Leadership in Corporate Sustainability: Survey and Report 2018

Leadership in Corporate Sustainability_page.jpg
22 februari 2019 - Veel organisaties doen hun uiterste best de bedrijfsvoering te verduurzamen, maar over de aanpak daarvan lijken de meningen nog (steeds) verdeeld. De kans bestaat dat uiteenlopende benaderingen leiden tot inconsistentie in uitvoering. Door deze inconsistentie in begrip en meting van duurzaamheid ontstaat mogelijk onterecht de indruk dat er succes is gerealiseerd, wat zou kunnen leiden tot onderschatting van de impact van duurzaamheid.

LEES VERDER

Regelgeving en duurzaamheid: het antwoord op vijf vragen

EIU Regulation & Sustainability_page.jpg
20 februari 2019 - Regelgeving kan een sterke prikkel zijn voor bedrijven om duurzame praktijken, variërend van rapportage tot verplichte maatregelen, toe te passen. Maar welke indicatoren kunnen worden gebruikt om duurzaamheid te meten en wie is verantwoordelijk voor de monitoring daarvan? De antwoorden op deze vragen kunnen uiteenlopen naargelang de regio, de sector en het marktsegment.

LEES VERDER

Technologie en duurzaamheid: vijf innovaties die de toekomst zullen bepalen

Technology & Sustainability_page.jpg
20 februari 2019 - Van bedrijven wordt steeds meer transparantie en verantwoordelijkheid gevraagd op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur. Bedrijven zijn actief op zoek naar manieren om consequent zinvolle en betrouwbare niet-financiële gegevens te verzamelen die zij met hun stakeholders kunnen delen. Digitale oplossingen kunnen hen bij deze uitdaging helpen.

LEES VERDER

Wereldwijd onderzoek naar Artificial Intelligence in de Hospitality

AI horeca _ Page.png
Mazars kondigt graag, in samenwerking met deskundigen, het wereldwijde onderzoek naar Artificial Intelligence (AI) binnen de Hospitality aan.

LEES VERDER

Wetgevingsvoorstel openbaarmaking donateursgegevens schadelijk voor goede doelen organisaties?

Consultatievoorstel II_pagev2.jpg
13 februari 2019 - Is het wetgevingsvoorstel om de donateursgegevens openbaar te maken schadelijk voor goede doelen organisaties? Wat kunnen goede doelen doen?

LEES VERDER

Transport & Logistiek Actueel februari 2019

T&L Actueel feb 2019_page.jpg
Wilt u meer weten over optimale fiscale structuren? Wat zijn de btw-gevolgen van Duits (inter)nationaal goederenvervoer? Of laat u zich graag inspireren door Walther Ploos van Amstel? Dit en meer leest u in deze editie van de Mazars Transport & Logistiek Actueel.

LEES VERDER

Column Remco Schoonderwoerd | Make IT Happen

Make IT Happen_page.jpg
Ook dit jaar heb ik de periode rond het kerstmenu, de oliebollen en vuurpijlen weer gebruikt om na te denken over wat het komende jaar de sector Transport & Logistiek zal gaan brengen. Ik heb zelfs de sector eens van dichterbij bekeken: ik ben een dag mee geweest op de vrachtwagen met mijn stiefzoon.

LEES VERDER

Meer informatie?