Nieuws

Mazars houdt u graag op de hoogte van de actuele ontwikkelingen die voor u en uw onderneming interessant zijn. Wilt u risico’s beperken en kansen optimaal benutten? Wij zetten de relevante ontwikkelingen voor u op een rij.

Einde onduidelijkheid btw-correctie privégebruik auto

Einde onduidelijkheid btw-correctie privégebruik auto
2 juni 2017 - De regels rondom de btw-correctie voor het privégebruik van de auto van de zaak zijn halverwege het jaar 2011 ingrijpend gewijzigd. Als gevolg van onduidelijkheid over de nieuwe regels hebben ondernemers sindsdien massaal bezwaar gemaakt tegen hun jaarlijkse correcties. Op 1 juni 2017 publiceerde de Belastingdienst een collectieve uitspraak in de Staatscourant. Voor veel ondernemers is de zaak afgedaan, maar er zijn enkele uitzonderingen.

LEES VERDER

Handhaving Wet DBA opnieuw uitgesteld

Handhaving Wet DBA opnieuw uitgesteld
2 juni 2017 – De handhaving van de Wet DBA werd eerder al opgeschort tot 1 januari 2018 en is nu opnieuw uitgesteld tot tenminste 1 juli 2018. Ondertussen onderzoekt het kabinet op welke wijze een invulling kan worden gegeven die aansluit op het huidige maatschappelijke beeld van een arbeidsverhouding. Op 22 mei 2017 is het rapport ‘Onderzoek varianten kwalificatie arbeidsrelatie’ door ambtenaren van diverse ministeries aan de Tweede Kamer aangeboden.

LEES VERDER

Regeling indeling uitzendondernemingen in vaksector afgeschaft

Regeling indeling uitzendondernemingen in vaksector per direct afgeschaft
24 mei 2017 - Iedere onderneming wordt voor de heffing van premies ingedeeld in een sector. Uitzendondernemingen worden standaard ingedeeld in sector 52 (uitzendbedrijven). Tot nu toe was het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor indeling in een zogenaamde vaksector. Dat is de sector waarin – gelet op de functies van de uitzendkrachten – voor tenminste 50% werkzaamheden worden verricht. Zo kan een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in techniek, ingedeeld worden in de sector Metaal en Techniek. Voor uitzendbureaus had dit veelal een lagere sectorpremie tot gevolg.

LEES VERDER

Succesvolle Amstel Gold Race toertocht voor Mazars team

Succesvolle Amstel Gold Race toertocht voor Mazars
18 april 2017 | In een regenachtig Zuid-Limburg hebben klanten, relaties en Mazars medewerkers de toertocht van de Amstel Gold Race samen uitgereden. De deelnemers reden of de 100 of de 125 kilometer lange toertocht. Zij kronkelden door het Limburgse heuvellandschap en beklommen in totaal zeven heuvels, waaronder de Fromberg en de fameuze Cauberg op het einde van de rit.

LEES VERDER

Mazars team in Amstel Gold Race toertocht 2017

Mazars Amstel Gold Race
Op zaterdag 15 april 2017 neemt Mazars met een team deel aan de toerversie van de Amstel Gold Race. Voor het tweede jaar op rij rijden wij deze uitdagende klassieker met klanten, relaties en Mazars medewerkers. Het Limburgse heuvellandschap met haar vele beklimmingen staat garant voor een intensieve tocht.

LEES VERDER

Voorkom privacyrisico’s door anonimisering van vermogen

Anonimisering van Vermogen
29 maart 2017 - Als ondernemer is vrijwel uw hele vermogen met wat zoekwerk voor iedereen toegankelijk. Met de komst van het UBO-register worden deze risico’s binnenkort groter. Daarom kiezen ondernemers ervoor om hun juridische structuur aan te passen ter bescherming van hun privacy en om de bekendheid van het vermogen bij het grote publiek te beperken. Wat betekent het register voor uw privacy?

LEES VERDER

Betaalt u de juiste sectorpremie?

Betaalt u de juiste sectorpremie_Mazars
9 maart 2017 - Werkgevers en uitzendbureaus hebben met diverse werkgeverslasten te maken, waaronder de premies werknemersverzekeringen. De premie die u moet afdragen wordt deels bepaald door de sector waarin de onderneming is ingedeeld. Er zijn meer dan 60 sectoren en elke sector kent zijn eigen sectorpremie.

LEES VERDER

Nieuwe AEO criteria als gevolg van de Union Customs Code

Nieuwe AEO criteria als gevolg van de Union Customs Code_Mazars
16 februari 2017 - Op 1 mei 2016 werd de Union Customs Code (UCC) geïntroduceerd. Dit douanewetboek van de Unie verving het Communautair Douanewetboek na een periode van meer dan twintig jaar. De UCC bevat onder andere belangrijke veranderingen in het Authorized Economic Operator (AEO) concept.

LEES VERDER

Heeft u het risico van inlenersaansprakelijkheid onder controle?

Risico van inlenersaansprakelijkheid_Mazars
10 februari 2017 - Als u personeel inleent van een andere onderneming, dan loopt u het risico om door de Belastingdienst aansprakelijk te worden gesteld als achteraf blijkt dat niet alle loonheffingen en omzetbelasting zijn betaald. Het is daarom noodzakelijk om voorzorgsmaatregelen te treffen. In een recente uitspraak oordeelde de rechter dat de inlener terecht aansprakelijk is gesteld voor de belastingschulden van de uitlener. We lichten hieronder de hoofdlijnen toe.

LEES VERDER

Recht op aftrek van btw bij het houden van aandelen gewijzigd?

Recht op aftrek van btw gewijzigd_Mazars
7 februari 2017 - Houdt uw bedrijf aandelen in deelnemingen? Let op: het recht op aftrek van btw is een punt van aandacht. Onlangs heeft het Europese Hof van Justitie een beschikking gegeven over de uitleg van het recht op aftrek van btw indien een vennootschap naast het verrichten van btw-belaste activiteiten ook aandelen in dochtervennootschappen houdt.

LEES VERDER

Beheer van vermogen van pensioenfondsen en btw

Btw-kwalificatie van pensioenfondsen_Mazars
23 januari 2017 - Hoe gaat u om met de btw-behandeling bij het beheren van uw bedrijfspensioenfonds? Er zijn nog steeds mogelijkheden om dit vrij van btw te kunnen doen.

LEES VERDER

Coronacrisis _ PAge.jpg

Uw uitdagingen in de coronacrisis

De impact van het coronavirus is groot en de situatie verandert continu. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en informeren u over relevante aandachtspunten en beschikbare maatregelen.