Krapte op arbeidsmarkt: medewerkers binden en boeien

8 oktober 2019 - Machines en robots dienen ter ondersteuning om de toegevoegde waarde van een organisatie, effectief en efficiënt, te realiseren. Echter is het de medewerker die nog steeds het meest waardevolle kapitaal is binnen een organisatie.

Waarde van medewerkers

Zeker in een krappe arbeidsmarkt worden de meeste werkgevers zich steeds meer bewust van de waarde van hun medewerkers. Er wordt dan ook steeds meer budget beschikbaar gesteld om medewerkers te binden en boeien. Verschillende strategieën worden daarvoor ingezet. Bijvoorbeeld een hoger basisloon, het toekennen van een sportbudget en een (gezonde) bedrijfscatering. Allen op zichzelf prima strategieën die zeker een positief effect zullen hebben.

Maar als u medewerkers echt wilt binden en boeien is het van belang om een goede HR-strategie te hebben, welke zich kenmerkt door samenhang. Integraal verbonden aan de missie en visie van de organisatie.

HR Scan

Preventieve samenhangende acties op het gebied van HR leiden tot meer tevredenheid onder medewerkers en verhoogt de productiviteit. De HR Scan van Mazars maakt kwalitatief en kwantitatief inzichtelijk hoe uw organisatie ervoor staat. We inventariseren en analyseren met behulp van uw input de HR organisatie op beleid, uitvoering, arbeidsrecht en fiscaliteit. Wilt u ook een effectief en rendement vol HR-beleid realiseren? Dan nodigen wij u graag uit om onze HR Scan in te vullen.

De HR Scan geeft een mooie nulmeting aan. De uitkomsten van deze scan zullen we uiteraard met u bespreken en u voorzien van een treffend advies. Dat doen wij graag persoonlijk, bij u op locatie.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over de waarde van medewerkers of onze HR Scan? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon bij Mazars of neem direct contact op met Marko Edens per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 13 69. Hij helpt u graag verder.