Voorkom privacyrisico’s door anonimisering van vermogen

29 maart 2017 - Als ondernemer is vrijwel uw hele vermogen met wat zoekwerk voor iedereen toegankelijk. Met de komst van het UBO-register worden deze risico’s binnenkort groter. Daarom kiezen ondernemers ervoor om hun juridische structuur aan te passen ter bescherming van hun privacy en om de bekendheid van het vermogen bij het grote publiek te beperken. Wat betekent het register voor uw privacy?

Het UBO-register

Op grond van een Europese richtlijn moeten alle lidstaten voor 26 juni 2017 een openbaar register in het leven roepen waarin de uiteindelijk belanghebbenden (ultimate beneficial owners) van juridische entiteiten worden gepubliceerd. Het doel van het register is het aanpakken van witwaspraktijken, belastingfraude en terrorismefinanciering. Echter heeft het register ook gevolgen voor de privacy en kan het veiligheidsrisico’s met zich mee brengen voor u als aandeelhouder.

Meer weten?

Wilt u meer weten over risico’s van het UBO-register en hoe anonimisering van uw vermogen deze risico’s kan beperken? Neem dan contact op met Marc Raanhuis per e-mail  of telefoon: +31 (0)88 277 10 88. Hij gaat graag met u in gesprek om een aanpak op maat voor u uit te werken.