Mazars Actueel

Nieuwsbrief met de laatste algemene ontwikkelingen op het gebied van zakelijke dienstverlening.

Mazars Actueel maart 2018

Bent u bekend met de gevolgen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)? Weet u welke maatregelen u moet treffen om aan deze nieuwe privacywet te kunnen voldoen? Weet u hoe u als werkgever het verzuim kunt terugdringen? En past u de werkkostenregeling goed toe? Lees meer over deze én andere onderwerpen in de Mazars Actueel.

Mazars Actueel januari 2018

Maakt u al gebruik van de btw-wetgeving rondom het privégebruik van de auto van de zaak? Bent u op de hoogte van het gebruik van de loonkostenvoordelen? En kent u de nieuwe btw-regels omtrent E-commerce al? Lees meer over deze én andere onderwerpen in de Mazars Actueel.

Mazars Actueel november 2017

Is een postbusadres op de factuur voldoende voor het recht op btw-aftrek? Wat zijn de wijzigingen in het wettelijk minimumloon per 1 januari 2018? En de SBR assurance, wat verandert er voor u? Middelgrote ondernemingen zijn per 1 januari 2018 verplicht om hun publicatiestukken in SBR te publiceren bij de Kamer van Koophandel. Lees er meer over in de Mazars Actueel.

Prinsjesdag 2017

20 september 2017 – Dinsdag 19 september was het weer Prinsjesdag. Evenals vorig jaar de Glazen koets in plaats van de Gouden koets, de gebruikelijke hoedjesparade en natuurlijk het belastingpakket voor 2018. Vanwege de demissionaire staat van het kabinet zijn er dit jaar geen opzienbarende wetsvoorstellen. Toch zijn er maatregelen voorgesteld die gevolgen voor u kunnen hebben.

Mazars Actueel augustus 2017

Heeft u in 2016 buitenlandse btw betaald? Dan kunt u de btw digitaal terugvragen tot 1 oktober 2017. Biedt u exportvervoer in onderaanneming? Let dan op of het btw-nultarief nog wel van toepassing is. Lees meer over de voorwaarden en ander nieuws in de Mazars Actueel.

Mazars Actueel juni 2017

Ondernemen in het buitenland, waar loopt u als mkb’er tegenaan? Vanuit vijf verschillende uitdagingen wordt internationaal zakendoen belicht in het Venturing Abroad programma. The Economist Intelligence Unit (EIU) schreef deze vijf artikelen, gesponsord door Mazars. Daarnaast leest u in deze Mazars Actueel over diverse nieuwe ontwikkelingen, zoals de herziening van btw op investeringsdiensten, een update van de Evaluatiewet WNT en nieuwe auditsystematiek ENSIA voor het vergroten van de informatieveiligheid van gemeenten.

Mazars Actueel mei 2017

Wat zijn de btw-gevolgen van transfer pricing? En weet u wat u moet regelen voor de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming op 25 mei 2018? Waar moet ik als ondernemer nog meer op letten? U leest het in de Mazars Actueel.

Mazars Actueel Maart 2017

Als ondernemer wordt u regelmatig geconfronteerd met nieuwe wetten- en regels. Op 1 april aanstaande treedt de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer in werking. Daarnaast is pasgeleden de nieuwe Nederlandse Corporate Governance Code geïntroduceerd. De Code wordt als referentie voor goed bestuur gezien. Bent u bewust bezig met governance? Waar moet u als ondernemer nog meer op letten?

Mazars Actueel Ondernemerstips 2016 / 2017

7 december 2016 - Nog even en dan gaat het nieuwe jaar van start. De komende tijd kunt u nog net wat aanpassingen doen in uw bedrijfsvoering, of juist niet. Die nieuwe leaseauto nog bestellen in 2016 zou een goede keuze zijn, per 1 januari 2017 verdwijnen namelijk de gunstige bijtellingspercentages. De eindejaarstips van Mazars geven u als ondernemer een goed overzicht van belangrijke wijzigingen in de wetgeving.

Ondernemerstips 2016 / 2017: Werkgevers

Nog even en dan gaat het nieuwe jaar van start. De komende tijd kunt u nog net wat aanpassingen doen in uw bedrijfsvoering. Heeft u bijvoorbeeld werknemers in dienst met een relatief laag uurloon? Dan bestaat de mogelijkheid dat u aanzienlijk loonkostenvoordeel kunt behalen met de LIV-regeling. Ook is de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) uitgesteld tot 1 januari 2018. Wat betekent dit voor u als opdrachtgever?

Share