Finalisten Shell LiveWIRE Award beloond met professionele begeleiding Mazars

18 december 2013 - Mazars helpt de finalisten van de Shell LiveWIRE Award 2013 hun ondernemersplannen te ontwikkelen. De gespecialiseerde sector van professionals voor Technologie, Media en Telecom (TMT) van Mazars houdt de businessplannen van winnaar Brechtje Riphagen en de drie andere finalisten binnenkort tegen het licht.

Businessplannen optimaliseren op weg naar succes

De Shell LiveWIRE Award 2013, de prijs voor jonge innovatieve ondernemers, werd dinsdag 17 december uitgereikt. De jury beloonde de innovatieve infuuslijn van Brechtje Riphagen uit Utrecht met een hoofdprijs van € 10.000,-. Simone Meeboer van Dovideq Medical uit Deventer, ontwikkelaar van een volautomatische endoscooptester, won de publieksprijs.

Innovatie en ondernemerschap

Kay Pierik, sectorleider TMT bij Mazars: “Innovatie en ondernemerschap is wat Nederland nodig heeft voor de toekomst. Dit komt prachtig samen in het Shell LiveWIRE programma. Hier tref je creatieve ondernemers die vooruit kijken. Dit ondernemerschap inspireert ons startende ondernemers te adviseren bij de uitdagingen die op hun pad komen. Zo zetten we onze kennis om in kansen voor startups.”

Kay Pierik overhandigt Brechtje Riphagen de Mazars cheque, die verbonden is aan het winnen van de Shell LiveWIRE Award.

De overige finalisten die Mazars gaat adviseren, zijn Straw Dog met hun product One Nights Tent uit Rotterdam (groene festivals dankzij biologisch afbreekbare tent voor eenmalig gebruik) en Tvilight uit Groningen (gedoseerde intelligente straatverlichting met behulp van aanwezigheidsdetectie).

Rolmodel voor startups

 De Shell LiveWIRE Award wordt sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door Shell en Syntens Innovatiecentrum. De Award wordt uitgereikt aan de ondernemer die de jury weet te overtuigen van zijn innovatievermogen en ondernemerschapskwaliteit. Juryleden Merel van Vroonhoven (NS en Topvrouw 2012), Kay Pierik (Mazars Accountants en Belastingadviseurs), Jan van den Ende (Erasmus Universiteit) en Rutger Betlem (Het Financieele Dagblad) beoordeelden de finalisten op innovatie, ondernemingszin en groeipotentie.

Sponsor

 Mazars is sinds april 2012 sponsor van het Shell LiveWIRE project in Nederland en stelt diensten en budget beschikbaar aan startende ondernemers die verbonden zijn aan het Shell LiveWIRE traject (in Nederland uitgevoerd door Syntens Innovatiecentrum). Met de aansluiting van Mazars wordt het voor Technostarters eenvoudiger om advies in te winnen bij professionele adviseurs op het gebied van audit, accounting en belastingadvies.

Brechtje Riphagen ontvangt de prijs, die verbonden is aan het winnen van de Shell LiveWIRE Award.
Vlnr Bertholt Leeftink, Directeur-generaal Bedrijfsleven & Innovatie Ministerie EZ | Piet van Staalduinen, Syntens | Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland | Brechtje Riphagen en Luuk Evers, Innofuse.
Foto: Janus van den Eijnden

Over Shell LiveWIRE

 Shell LiveWIRE helpt jonge innovatieve ondernemers met de ontwikkeling van hun bedrijf. Met het bieden van persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk, vergroot

Shell LiveWIRE de weerbaarheid en de kans op succes van ondernemers. Shell LiveWIRE richt zich specifiek op jonge innovatieve ondernemers. Innovatie is immers de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. Jaarlijks worden ruim 600 ondernemers ondersteund. Kijk voor meer informatie op www.livewire.nl.

Over Mazars

 Mazars is gespecialiseerd in accounting, audit, belastingadvies en adviesdiensten. Mazars creëert vanuit kennis op deze vakgebieden kansen voor (internationale) ondernemingen, organisaties in de publieke sector, MKB ondernemers en vermogende particulieren. Mazars wil inspireren en analyseren, creëren en controleren, innoveren en waarderen. Met een ondernemende instelling creëert Mazars waarde voor haar klanten. Mazars in Nederland is onderdeel van de Mazars Groep, die actief is met 13.500 professionals in 71 landen. Deze groep kenmerkt zich door een geïntegreerd karakter en een goede internationale samenwerking.

Finalisten

Share