CSR Jaarverslag Mazars: waarde toevoegen door te verbinden

3 februari 2014 – Mazars accountants en belastingadviseurs toont aan dat CSR-beleid loont. In drie jaar tijd werd 65% reductie in papierverbruik gerealiseerd en de CO2-uitstoot werd met 31% teruggebracht. Door in de toekomst nog nadrukkelijker de samenwerking met de stakeholders op te zoeken, ontwikkelt Mazars een beleid dat zich onderscheidt van de massa.

“Wij willen een voorbeeldfunctie vervullen door te inspireren en door onze opgedane kennis te delen. Ons CSR-beleid is niet een zaak die we alleen intern voeren. Wij gaan door op de ingeslagen weg maar willen hier anderen actief bij betrekken. In 2013 organiseerden wij daarom een discussie in het bijzijn van klanten, onze beroepsorganisatie, maatschappelijke partners en studenten. Daarbij kwamen een aantal onderwerpen naar voren waaraan wij verder gaan werken zoals het verder stimuleren van het diversiteitprogramma en het verder uitwerken van de multi-stakeholder benadering.  Dat is hoe we kennis delen en elkaar inspireren,” aldus Frank de la Bey, programmamanager CSR bij Mazars.

Mobiliteit

De la Bey: “Wij besteden veel aandacht aan het thema mobiliteit. Wij gaan voor 20% CO2 reductie in ons personenvervoer. Hoe wij dat doen? In onze nieuwe leaseregeling zijn leaseauto’s in de categorie 25% bijtelling uitgesloten en geldt een minimum aantal zakelijke kilometers om in aanmerking te komen voor een leaseauto. Wij bieden ook alternatieven in de vorm van mobiliteitspassen. Met deze passen kunnen medewerkers reizen met het OV, een e-scooter of een fiets. Voor al onze inspanningen verkregen wij als eerste zakelijke dienstverlener in 2013 de Lean and Green Personal Mobility Award. Een reden om door te gaan op de ingeslagen weg.”

 

Mazars CSR verslag 2012-2013
Lees het verslag

Over Mazars

 Mazars is gespecialiseerd in accounting, audit, belastingadvies en adviesdiensten. Mazars creëert vanuit kennis op deze vakgebieden kansen voor (internationale) ondernemingen, organisaties in de publieke sector, MKB ondernemers en vermogende particulieren. Mazars wil inspireren en analyseren, creëren en controleren, innoveren en waarderen. Met een ondernemende instelling creëert Mazars waarde voor haar klanten. Mazars in Nederland is onderdeel van de Mazars Groep, die actief is met 17.000 professionals in 77 landen. Deze groep kenmerkt zich door een geïntegreerd karakter en een goede internationale samenwerking.

Share