Mazars benoemt Raad van Commissarissen

Rotterdam, 24 november 2015 – Mazars Accountants en Belastingadviseurs heeft een Raad van Commissarissen benoemd. De Raad van Commissarissen (RvC) bestaat uit Henk Broeders, voormalig Capgemini topman, Marga Hoek, algemeen directeur van De Groene Zaak, voorzitter van Het Groene Brein en auteur van het managementboek van het jaar 2014, en de Engelse accountant Tim Hudson, voorzitter van de Mazars Group Governance Council.

Met de komst van de RvC zet Mazars een belangrijke stap in het verstevigen van haar governance, het versterken van haar onafhankelijkheid en het inbedden van haar rol binnen de maatschappij en de sector.

Aandacht voor kwaliteit en voor verandering

Ton Tuinier, voorzitter van het Bestuur van Mazars is verheugd deze Raad van Commissarissen te kunnen verwelkomen: “We willen beter worden en bijdragen aan de transparantie waar de sector om vraagt (en die intrinsiek ook bij Mazars aanwezig is). Met de benoeming van de RvC zetten wij een belangrijke stap. Hun kennis en ervaring opgedaan in internationale organisaties en in sectoren, zoals IT en het duurzame bedrijfsleven, verrijken ons enorm. Zij gaan ons helpen de stakeholders te laten zien dat wij onze rol als vertrouwenspersoon en adviseur van het maatschappelijk verkeer blijvend zullen waarmaken. Tevens zullen zij ons ondersteunen om de kwaliteit van onze dienstverlening naar een nog hoger plan te brengen en deze toe te snijden op de verduurzamingsvraagstukken waarin accountants een steeds belangrijker rol kunnen en moeten vervullen. Dit past volledig in onze visie: Mazars is een duurzame onderneming met herkenbare waarden, maatschappelijk betrokken, waarbinnen mensen groeien en die diensten levert die zowel maatschappelijk als economisch toegevoegde waarde hebben.”

Brede ervaring

De leden van de RvC hebben kennis en affiniteit met het publiek belang en uiteenlopende expertises. De leden beschikken over ruime kennis en ervaring op het gebied van duurzaam ondernemen, innovatievraagstukken, verandermanagement, partnerstructuren en zijn internationaal georiënteerd.

Mazars is trots om de volgende commissarissen voor te stellen:

Henk Broeders (Voorzitter)

Henk Broeders (1952) is een internationaal ervaren directeur, bestuurder en toezichthouder. Na diverse functies indeautomatisering, werd hij in 1992 algemeen directeur van IQUIP Informatica BV (dochterbedrijf Capgemini). Broeders vervulde daarna binnen Capgemini diverse directiefuncties. Hij werd in 2000 benoemd tot directievoorzitter van Capgemini Benelux en was van 2004 tot 2011 lid van het Executive Committee Capgemini S.A. Ook was Broeders voorzitter van de directieraad van Capgemini Nederland (2009 t/m 2011). Daarnaast was hij tot 1 februari 2013 de voorzitter van Capgemini’s wereldwijde leiderschapsprogramma TeamOne en Corporate Vice President van Capgemini SA. Sinds 1 februari 2013 werkt hij als zelfstandig adviseur, coach, toezichthouder en interim manager. In die hoedanigheid voert hij vanaf oktober 2013 de directie over de Jaarbeurs.

Marga Hoek (Vice-voorzitter)

Marga Hoek (1965) is boegbeeld voor duurzaam ondernemerschap. Na een brede CEO, directie- en bestuurlijke ervaring bij onder meer Bam Wonen en Thunnissen Groep, vervult zij deze missie de afgelopen jaren vanuit diverse rollen: sinds 2010 is zij initiator en algemeen directeur van De Groene Zaak; de ondernemersvereniging die zich inzet voor een duurzame economie. Ook is zij voorzitter van het wetenschappelijke netwerk Het Groene Brein. Hoek is verder bestuurlijk betrokken bij diverse onderzoeksprogramma’s van het Nederlands Wetenschappelijk Onderwijsinstituut (NWO), juryvoorzitter bij Climate-kiC en lid van de Raad van Advies van meerdere universiteiten-business schools. Haar boek ‘Zakendoen in de nieuwe economie’ werd in 2014 verkozen tot managementboek van het jaar en wordt in 2016 in diverse talen en landen uitgegeven.

Tim Hudson 

Tim Hudson (1963) begon in 1992 bij Mazars Parijs, waarna hij in 1995 verhuisde naar Mazars Londen. Daar is hij onder andere verantwoordelijk voor diverse Britse dochterondernemingen van multinationals en andere organisaties. Naast zijn werkzaamheden binnen de auditpraktijk van Mazars, heeft hij een waardevolle bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen van Mazars Groep. Hij is sinds 2006 lid van Mazars Group Governance Council (GGC), die namens de Mazars partnership toezicht houdt op de activiteiten van de Mazars Group Executive Board. In dit governance orgaan hebben zowel interne als externe toezichthouders zitting. Sinds 2014 is hij voorzitter van de GGC. 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Voolstra per e-mail (jolanda.voolstra@mazars.nl) of per telefoon: +31 (0)88 277 13 33. 

Share